Hlavní obsah

Liberecký kouč Petřík: Domácí remíza je ztrátou

Trenér libereckých fotbalistů Josef Petřík netajil po minulém ligovém kole rozpaky. Jeho svěřenci nepodali proti pražským „klokanům“ z Vršovic optimální výkon a mnoho nescházelo, aby s nimi doma ztratili všechny tři body. Nakonec z toho byla remíza. „Je to ztráta,“ má jasno kouč Severočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Josef Petřík

Článek

S Bohemians 1905 jste prohrávali a nakonec vybojovali bod. Převládá spokojenost s tím, že se vám povedlo odvrátit porážku, nebo zklamání z výsledku 1:1?

Když v zápase v domácím prostředí nemáme vítězství, tak je to neúspěch. Remíza nás moc mrzí. Měl jsem výhrady k výkonu hráčů v prvním poločase. Zdálo se mi, že v našem herním projevu je málo pohybu, zbytečně kazíme přihrávky a jsme nedostatečně důrazní v pokutovém území. V některých momentech hosty podržel brankář Sňozík.

Co se změnilo ve druhém poločase?

V kabině byla velká bouřka, i když byl stav 0:0. Vyvinuli jsme větší tlak, bohužel jsme inkasovali gól a dostali jsme se do složité situace. Museli jsme znovu zvýšit ofenzivu. A potěšil nás výkon střídajícího Vojty, který naskočil do hry v průběhu druhé půle. Hlavičkou Keliče se nám podařilo vyrovnat a myslím, že v závěru jsme si nátlakovou hrou vytvořili šance. Nezmar mohl zblízka překonat gólmana, který zachránil. Po Vulinově akci soupeř vykopával na poslední chvíli z brankové čáry. Chybělo více štěstí, abychom zápas dotáhli do vítězného konce.

Do sestavy se možná překvapivě nevešel záložník Gecov. Co je s ním?

Zůstal po celý zápas jen na lavičce náhradníků. Chtěli jsme dát ve středu zálohy příležitost ofenzivnějšímu Bosančičovi. Myslím ale, že Gecov v příštím kole znovu nastoupí.

Ve středu vás čeká ligový duel v Olomouci. A vzhledem k vzájemné bilanci v této sezóně to bude pikantní zápas...

Olomouc nás na podzim v Liberci porazila 4:0 a poté skončil trenér Škorpil. Takže máme Hanákům co vracet zvlášť potom, co jsme s nimi na jaře dvakrát prohráli i v domácím poháru. Nedovedu si představit, že bychom se stejným soupeřem čtyřikrát neuspěli během jedné sezóny. Určitě se na zápas dobře připravíme.

A v sobotu hrajete doma se Spartou...

Letenští bojují o titul. Ale nám se proti mužstvům z popředí tabulky, které chtějí hrát fotbal a jen nebetonují, docela daří. Na jaře jsme porazili Jablonec i Teplice a pokusíme se zaskočit i Spartu.

Reklama

Související témata: