Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec rozstřílel sestupující Bohemians a stíhá vedoucí duo

PRAHA

Fotbalisté Jablonce se tři kola před koncem první ligy dál drží ve hře o mistrovský titul. Severočeši totiž hladce přehráli k sestupu odsouzený tým Bohemians Praha a po výhře 4:0 mají stejně bodů jako vedoucí duo Sparta, Ostrava, které se však ještě poměří ve vzájemném souboji.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jablonecký kanonýr David Lafata hlavičkuje před střížkovským Lencevičem.

Článek
Fotogalerie

Jablonci k triumfu nad Bohemians pomohly dvě trefy Tomáše Pekharta, jednou se prosadili Jiří Krejčí a David Lafata, který se trefil v pátém utkání za sebou a na jaře už poosmé.

Jestli Bohemians po bodovém odečtu od disciplinární komise před dvěma týdny slibovali, že dohrají nejvyšší soutěž důstojně, tak svůj záměr zdaleka nenaplnili a za půl hodiny už Jablonec mohl začít šetřit síly na finále Ondrášovka Cupu, do kterého se probojoval v týdnu přes Slavii.

Jablonec přitom nemusel předvést mimořádný výkon, jen mu stačilo využívat triviální chyby v soupeřově obraně, která před týdnem málem uhájila čistý štít na půdě vedoucí Sparty. V 16. minutě domácí Horáček neodhlavičkoval centr Krejčího a ten se od pravé postranní čáry snesl za brankáře Belaně, který musel tiše trpět při pohledu na hru svých spoluhráčů. Čtyři minuty po prvním gólu se nechal lehce obehrát bek Grznár a po akci Vošahlíka s Lafatou útočník Pekhart zblízka doklepl míč do prázdné branky.

A za půl hodiny dostal v pokutovém území až příliš mnoho prostoru osamocený Lafata, který mohl slavit svoji branku v pátém utkání po sobě. Hra Bohemians se zvedla až po střídání a nasazení záložníka Dobeše. Jabloneckého brankáře Špita pak do poločasu stačil dvěma nebezpečnými akcemi vystrašit útočník Bohemians Jeslínek.

Jablonec se s tříbrankovým vedením nespokojil a zdecimovaného soupeře trápil i po přestávce, byť se na úrovni zápasu podepsalo minimální nasazení z obou stran. Útočník Pekhart ale ukázal hlad po gólech, protože do dnešního utkání na jaře skóroval jen jednou. Šest minut po přestávce se dočkal svého druhého dnešního zápisu, když přesnou ranou zakončil postup přes tři stínující zadáky.

Rozklížené zadní řady Pražanů před hrstkou diváků dostály nelichotivé tradici a potřetí za sebou doma inkasovaly čtyři branky. Před Jabloncem se to samé povedlo i Kladnu s Mladou Boleslaví, Ostrava před tím skórovala "jen" třikrát.

Bohemians na tom dnes mohli být ještě hůř, kdyby Jablonský přesněji zakončil svůj výpad z obrany a před střídajícím Michálkem před prázdnou brankou neodvrátil míč stoper Drobný.

Bohemians mohli debakl zkorigovat, ovšem proti Ibeho hlavičce se postavil skvělým zákrokem jablonecký Špit. Sedmá prohra Bohemians za sebou tak neměla ani gólovou útěchu a rozhodčí Paták půl minuty před koncem hrací doby neváhal duel "odpískat".

Bohemians Praha - FK Baumit Jablonec 0:4 (0:3)
Branky: 20. a 51. Pekhart, 16. Krejčí, 30. Lafata. Rozhodčí: Paták - Pelikán, Marek. ŽK: Flachbart, Dobeš. Diváci: 423.
Bohemians: Belaň - Flachbart, Lencevič, Drobný, Grznár (34. Dobeš) - Ježdík, Horáček, Demeter, Mach (64. Kincl) - Jeslínek (54. Ibe), Pospíšil. Trenér: Jindráček.
Jablonec: Špit - Krejčí, Huber, Drsek (63. Jarolím), Jablonský - Vošahlík, Pavlík (76. Haurdič), Loučka, Kovařík - Pekhart, Lafata (58. Michálek). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: