Hlavní obsah

Řepkovi sparťané nic nevyčítali, zastal se ho i ostravský Neuwirth

OSTRAVA

Mužem zápasu jara na Bazalech se v neděli večer stal Tomáš Řepka, spíš ale nechtěně. Nešťastnou pro něj byla 13. minuta, kdy trestný kop domácího Martina Lukeše hlavou poslal do vlastní sítě. Bod Spartě zachránil ve druhé půli kvalitního zápasu probíhajícího v báječné atmosféře Václav Kadlec. Ten využil chyby ostravského stopera Aleše Neuwirtha.

Foto: Aleš Krecl

Kapitán Sparty Tomáš Řepka po zápase na Bazalech.

Článek

Řepka si užil svoje. Nejprve potlesk a skandování svého jména, pak pískot při každém dotyku s míčem. To když v 16. minutě poslal k zemi baníkovský klenot Matěje Vydru a uviděl žlutou kartu. Po zápase ale mezi novináře nepřišel. „To se stane. Nikdo se na Tomáše nezlobil. V kabině jsme se bavili o tom, co musíme udělat, abychom zápas otočili. My jsme na Bazaly přijeli vyhrát, takže bod je pro nás z tohoto pohledu ztráta,“ říkal Libor Sionko, který na Bazalech vyrůstal, stejně jako Řepka.

Mladý útočník Sparty Václav Kadlec střílí důležité branky. Zařídil vítězství v předchozím kole se Bohemians Praha a v neděli zachránil bod na Bazelech. Sparta si připsala třináctou remízu a třicátý zápas bez prohry. „Wilfried prodloužil míč. Stopeři Baníku jsou pomalejší. Moc nestíhali. Propadla to ke mně. Moc prostoru jsem neměl, ale trefil jsem to správně,“ popsal sparťanský střelec svoji trefu.

Řepkův zkrat nehrozil

K tomu, co remíza znamená dodal: „Alespoň že máme bod. Z kontextu vývoje utkání je to vlastně zisk. Samozřejmě nás inkasovaný gól zaskočil, ale nijak jsme to v kabině neřešili. Řepka s Kozáčikem si v klidu vyříkali, jestli Matúš mohl být u míče dřív nebo ne.“ O tom, že by hrozil nějaký Řepkův zkrat, prý nemohla být řeč. „Tomáš si zápas užíval. Mluvili jsme o tom a bylo to na něm vidět,“ odmítl spekulace Sionko.

„Za ten gól fakt Řepka nemohl. Couval a skákal na hlavičku. To je moc těžké. Buď to dáte nad branku, nebo trefíte hráče, když hlavičkujete před sebe,“ zastal se soupeře stoper Baníku Aleš Neuwirth. Vzápětí na sebe vzal gól, který dala Sparta. „Byla to moje chyba, Beru to na sebe špatně jsem míč odkopl. Ten se odrazil zpět a bylo zle,“ krčil smutně rameny.

Špička ligy je vyrovnaná a z remízy na Bazalech těžily Jablonec s Teplicemi. „My jsme chtěli vyhrát, k titulu by pak bylo blíž, ale remíza je spravedlivá. Takhle na tom vlastně vydělali fanoušci. Čtyři kluby ve dvoubodovém rozdílu a tři kola před koncem, to nepamatuji. Alespoň se bude hrát až do závěru. Těžko říct, kdo má lepší los. My jdeme dvakrát ven, Sparta má dvě utkání doma. Zřejmě se rozhodne až v posledním kole,“ přemýšlel nahlas o situaci záložník Baníku Mario Lička.

Reklama

Související témata: