Hlavní obsah

VIDEO: Baník dále věří, že může získat titul

OSTRAVA

Propásli možnost uniknout Spartě a přiblížit se na pár kroků titulu. Přesto doufají, že i tak jej mohou získat. Fotbalisté Baníku Ostrava si před posledními třemi koly Gambrinus ligy docela věří. "Naše remíza se Spartou nejvíce prospěla Jablonci a Teplicím,“ uvažoval po nedělní plichtě na Bazalech Mario Lička.

Foto: Aleš Krecl

Radost hráčů Baníku z prvního gólu.

Článek

„Oba týmy ve 27. kole zvítězily a přiblížily se nám. Boj o titul a tím o účast v Lize mistrů, či v Evropské lize, kterou si zahraje druhý a třetí klub, se nesmírně vyrovnal a předpokládám, že bude tuhý až do konce ligy,“ pokračoval Lička.

Lička sdílí názor celého ostravského mužstva, že plichtou se sparťany se až tak moc nestalo, průšvih by byl porážka. „Když vyhrajeme všechny tři zbývající zápasy, to znamená v Kladně, doma s Mladou Boleslaví a v Příbrami, tak nebudeme mistry jen tehdy, když totéž dokáže i Sparta. Ale i ona má těžký los,“ řekl kreativní záložník z Bazalů.

Matěj Vydra se přidává. „Pořád se můžeme dívat hlavně na sebe. Chce to vyhrávat a nakonec se uvidí. I Sparta to ještě bude mít těžké. Hraje doma se Slováckem, v Liberci a končí doma s Teplicemi.“ Mladý útočník Baníku toužil po speciálním dárku ke svým sobotním 18. narozeninám. „Přál jsem si vyhrát nad Spartou,“ svěřil se.

Sestava 27. kola podle Sport.cz
Filipko (Slovácko) - Kušnír (Sparta), Drsek (Jablonec), Řezník (Ostrava) - Lukeš (Ostrava), Vachoušek (Teplice), Kucka (Sparta), Mičola (Ostrava) - Kadlec (Sparta), Pekhart (Jablonec), Mahmutovič (Teplice).

V Kladně snadná práce nečeká, varuje Lička

Po spálených šancích Varadim a Mičolou mohl druhý gól Baníku vstřelit i on. „V závěru první půle jsem pálil na branku Sparty z hodně dobré pozice, ale Kozáčik mi střelu chytil. Ve druhém na mne nasměroval přihrávku Martin Lukeš. Byla velice dobrá, protože obranu Sparty vyšachovala. Jenže já o malý kousek na balón nedosáhl. To byla velká škoda.“

Útočník Tomáš Mičola si vyčítal hlavičku těsně vedle branky Sparty v úvodu zápasu. „Měl jsem balón lépe líznout,“ posteskl si. „Nejhorší je, že se na nás dotáhly Jablonec a Teplice. Teď ale hrají spolu, takže zase pro nás by bylo dobře, kdyby to také byla remíza. Ale to není tak důležité jako to, abychom dokázali vyhrát v Kladně. Ten zápas teď musíme mít v hlavě, ne jiné.“

Zkušený Lička ale varuje. „Jestli si někdo myslí, že například už ve středu nás čeká snadná práce na půdě předposledního Kladna, mýlí se. Zrovna tyto zápasy bývají pro favority ty nejtěžší.“

Kdo čeká adepty na titul v posledních ligových kolech?
1. Sparta (55 bodů)
28. Slovácko (d), 29. Liberec (v), 30. Teplice (d).
2. Ostrava (55 bodů)
28. Kladno (v), 29. Mladá Boleslav (d), 30. Příbram (v).
3. Jablonec (54 bodů)
28. Teplice (d), 29. Slavia (v), 30. České Budějovice (d).
4. Teplice (53 bodů)
28. Jablonec (v), 29. Olomouc (d), 30. Sparta (v).
d - doma, v - venku

Reklama

Související témata: