Hlavní obsah

Rozhodnuto: V Edenu bude vedle Slavie hrát i vršovická Bohemka

Minimálně v nejbližších pěti letech budou hrát své domácí zápasy fotbalisté Bohemians 1905 v Edenu. Tedy na stadiónu, který si ke svým domácím utkáním pronajímá i jejich konkurenční prvoligový klub Slavia. „Pro nikoho to není lehká situace, ale život klubu tím nekončí,“ řekl pro klubový web ředitel Bohemky Lukáš Přibyl, který potvrdil stěhování z Ďolíčku do Synot Tip Arény.

Článek

„Po zvážení všech alternativ o tom rozhodla většina akcionářů klubu. V současné době se nenašel nikdo, kdo by byl ochoten Ďolíček a provoz klubu na tomto stadiónu dlouhodobě financovat,“ řekl Přibyl. „Pro nikoho to není lehká situace, ale život klubu tím nekončí. Bohemka se musí stabilizovat po finanční stránce a tím se nadechnout k budoucnosti,“ dodal.

Nájemní smlouva v Edenu je tak podepsána na nejkratší možnou dobu. V Synot Tip Aréně, jak zní oficiální jméno tamního stánku, by mělo během podzimu vyrůst takové zázemí, které bude naplňovat představy obou vršovických týmů.

Nepřijmený krok

„Nyní se budou řešit technické parametry nájemní smlouvy, to znamená veškeré podmínky související s hraním zápasů, podmínky pro fanoušky a podobně, “ přiblížil chod nejbližších dnů Přibyl s tím, že v současném Ďolíčku zůstane zázemí klubu i po posledním odehraném domácím duelu proti Kladnu, který je na programu tuto sobotu.

„Pro každého z nás je to velmi nepříjemný krok, protože Ďolíček je i přes všechny technické výhrady jedinečným stadiónem. V tuto chvíli je však na prvním místě přežití klubu, a proto akcionáři zvolili tuto cestu. Přestože vůle akcionářů nebyla jednohlasná, většina z nich se především z ekonomických důvodů přiklonila k „variantě Synot Tip arena“.  Klub má více než stoletou historii a věřím, že ani teď fanoušci na Bohemku nezanevřou. Už jen proto, aby toto řešení nebylo řešením na dlouhá léta,“ dodal ředitel Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: