Hlavní obsah

Ředitel fotbalové Slavie Doležal nevyloučil návrat kouče Jarolíma

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie Praha chce do konce ligy rozhodnout o tom, kdo bude mužstvo trénovat v příští sezoně. Ředitel klubu Petr Doležal na dnešním setkání s novináři nevyloučil ani možnost, že by se k týmu vrátil Karel Jarolím, který od mužstva v březnu odešel.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Bývalý trenér Slavie Praha Karel Jarolím (vlevo), generální ředitel klubu Petr Doležal (uprostřed) a předseda představenstva Tomáš Rosen

Článek

"Dokážu si představit spolupráci s kýmkoliv, hlavně když to bude ku prospěchu Slavie, tedy i s Karlem Jarolímem," řekl Doležal, který v pondělí přiznal, že inicioval nedávné Jarolímovo odvolání od mužstva. Ujistil, že si práce trenéra, který Slavii v letech 2008 a 2009 přivedl k mistrovským titulům, váží.

"Vnímal jsem to tak, že je potřeba čas na změnu. Dokázal ve Slavii velké věci, ale pro mě byl hlavní signál, když po prohraném zápase s Libercem sám řekl, že uvažuje o rezignaci," prohlásil Doležal. "To bylo něco, co u mě převážilo. Já v tu chvíli viděl, že už je také nalomený a rozhodně to nebyl dobrý signál do kabiny," uvedl ředitel klubu, který poté do konce sezony pověřil vedením mužstva Františka Cipra.

Před utkáním 22. kola v Ostravě, které se hrálo 29. března, dostal Jarolím ultimátum, že slávisté musejí po předchozích dvou porážkách bodovat, což se jim nepovedlo. "I tak jsem byl po utkání v Ostravě i já pro to, aby trenér Jarolím pokračoval, ale on sám nechtěl," řekl Doležal.

Reklama

Související témata: