Hlavní obsah

Sionko v Ostravě sice vyrostl, ale přiznal: Kdybych tu neměl rodiče, tak sem asi nejedu

Karel FeltPrávo

Záložník fotbalové Sparty Libor Sionko (33) na Bazalech vyrůstal. Jeho otec dokonce vstřelil v dresu Baníku gól, který Ostravě získal v sedmdesátých letech první mistrovský titul. Syn Libor je kovaný sparťan. „Kdybych tu neměl rodiče, už sem nejezdím,“ řekl po remíze 1:1 na Bazalech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Sparťan Libor Sionko během utkání v Ostravě.

Článek

Berete remízu na Bazalech jako zisk nebo ztrátu?

Vzhledem k vývoji zápasu je bod spravedlivý, ale beru to spíš jako ztrátu. Přijeli jsme na Bazaly vyhrát. Brzy jsme dostali gól. Po zbytek utkání jsme měli víc ze hry my. Zaslouženě jsme také vyrovnali. Byly tam i další možnosti, ale už jsme žádnou nevyužili.

Jak vám bylo poté, co se Tomáš Řepka hlavou trefil do vlastní branky?

Nic příjemného, ale do konce zápasu zbývalo ještě hodně minut. Zvedli jsme se brzy. Baník se už nedostal do šance. My jsme navíc trefili břevno. My jsme morálně silní, nic takového nás nezlomí.

Trápil se Řepka hodně?

Vůbec ne! On si to náramně užíval, jak ten potlesk po vlastním gólu, tak potom i pískot. Vlastní gól se prostě občas stane.

Probírali jste to o poločase v kabině?

Nebavili jsme se o tom, to se prostě stává a byla to minulost. Mluvili jsme o tom, co udělat pro to, abychom výsledek otočili.

S čím jste šli po změně stran na hřiště?

Věděli jsme, že máme víc ze hry. Do obrany Baníku jsme se dostávali po křídlech. Šlo o to, vylepšit finální přihrávku. Stoprocentně nám vyšla jen jedna akce.

Co znamená remíza z pohledu dalšího vývoje ligy?

Komplikuje trochu situaci pro nás a Baník, protože se k nám dotáhly Jablonec a Teplice a čelo tabulky se vyrovnalo. O titul se podle mne bude bojovat do posledního kola, což bude pro diváky zajímavé. Tak ať si to užijí, vždyť pro ně se fotbal hraje.

Nemyslíte, že Baník má proti Spartě lehčí los?

To je relativní a ukáže se to na trávníku. My musíme vyhrát bez ohledu na los.

Zápas byl hodně vyhecovaný, jak se vám líbila atmosféra na Bazalech?

Byla dobrá, ale mrzí nás, že se na stadión nedostalo asi tři sta našich fanoušků. Nevím, proč je policie zastavila, ale fotbal se hraje pro lidi a ne aby leželi někde na silnici nebo v blátě. Takhle jsme jich měli v hledišti jen pár. Soustředili jsme se na zápas, ale na fanoušcích nám záleží, jejich podporu potřebujeme. Mrzí nás, že je nepustili, ale nic s tím nenaděláme.

Pocházíte z Ostravy, je pro vás návrat na Bazaly stále specifický?

Narodil jsem se v Ostravě a vyrůstal tady i fotbalově. Ale pryč už jsem dlouho. Jsem sparťan. Kdybych tu neměl rodiče a několik přátel, už sem asi tolik nejezdím.

Fanoušci Baníku vás uráželi?

Něco jsem zaslechl, ale tomu se směju. Hráče na hřišti to spíš vyhecuje. Užíval jsem si to.

Reklama

Související témata: