Hlavní obsah

VIDEO: Koubkovi návrat domů vyšel, neboť Baník na Kladně vyhrál a dál myslí na titul

KLADNO

Ostrava dál koketuje s myšlenkou na mistrovský titul, neboť dvě kola před koncem fotbalové ligy drží v dostizích za primátem s vedoucí Spartou krok. Zápas na hřišti ohroženého Kladna s přehledem zvládla, brankami Mária Ličky, Mičoly a Zehera zaslouženě 3:0 vyhrála, takže rozřešení mistrovského rébusu se znovu odkládá. Naštěstí pro Kladno se zatím odkládá i ortel nad druhým sestupujícím, neboť prohrálo i Slovácko.

Článek
Fotogalerie

Půlhodiny si to exkladenský trenér v ostravských službách Miroslav Koubek rázoval před lavičkou jako lev v kleci. Taktika, kterou na svůj někdejší tým vymyslel, totiž dlouho neúčinkovala, neboť domácí bojovali v existenčním zápase jako o život. Důrazně, tvrdě, v obraně soustředěně, i uprostřed hřiště si dokázal i přihrát, takže favorizovaný Baník se dostal jen ke dvěma střeleckým pokusům Mária Ličky. Jeden ovšem svištěl nad břevnem Pavlíkovy brány, druhý domácí gólman sice s potížemi, ale přece jen kryl.

„Pohyb, pohyb,“ začal proto po půlhodině řvát Koubek na svůj tým, neboť viděl, že se zdlouhavými a dopředu signalizovanými akcemi jeho svěřenci nemají nárok. Hráči poslechli, hru skutečně zrychlili a kladenská defenzíva najednou začala mít problémy. Varadiho rána ještě zúročení nepřinesla, parádní akce Ličky, jenž prokličkoval mezi obránci a ještě stačil vystřelit, také ne, ale hned po následujícím rohu už jásal Koubek i celý ostravský tábor. Na hranici šestnáctky se dostal míč k Ličkovi, jehož nepříliš prudká střela skončila za přispění teče kladenského obranného valu v síti.

Hned po půli ovšem Koubek vystartoval z lavičky znovu, neboť Kladno se během přestávky sebralo, na deset minut se nastěhovalo na půlku Baníku a mělo šanci vyrovnat. Jenže v té nejslibnější netrefil Beneš míč, tvrdou střelu Mráze vytáhl Baránek ze šibenice,čímž pohřbil nejen domácí naději na zvrat, ale dost možná i na ligovou záchranu.

Hned první rychlý výpad Baníku po změně stran totiž skončil gólem. Varadi našel přesnou přihrávkou Mičolu, který mířil levačkou přesně k tyči. Od tohoto momentu nebylo co řešit, neboť Ostrava v hustém dešti hru kontrolovala a k vítězství jištěnému nádherným Zeherovým gólem, který se trefil po necelých dvou minutách na trávníku, zaslouženě dokráčela. Exkladenskému trenérovi Koubkovi tak návrat domů nakonec vyšel náramně.

Zato se Středočechy už je to na pováženou. Několik příležitostí si sice vytvořili (Strnad, Marcel Lička), ale zemřeli na žalostnou střelbu. A bez ní ligu těžko zachrání...

SK Kladno - B. Ostrava 0:3 (0:1)
Branku: 37. Mário Lička, 56. Mičola, 82. Zeher. Rozhodčí: Zelinka - Zlámal, Pelikán. Žluté karty: Bartoš - Marek. Diváci: 2350.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Beneš, Procházka (83. Svoboda) - Bartoš, Holub  (60. Marcel Lička), T. Strnad, Novotný, Zoubek - Tatanašvili (68. Cigánek). Trenér: Hejkal.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Mario Lička (85. Wojnar) - Vydra, Varadi (81. Zeher), Mičola (75.Greguš). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice