Hlavní obsah

VIDEO: Brňané neporazili ani poslední Bohemians, hrstka diváků je vypískala

BRNO

Fotbalisté Brna procházejí herní krizí. Ve středečním utkání 28. kola Gambrinus ligy jen remizovali na svém stadiónu 0:0 s beznadějně posledními Bohemians Praha a po zápase opouštěli hřiště za mohutného pískotu necelých patnácti set fanoušků. Šňůru utkání bez vítězství protáhli na sedm, avšak vzhledem k porážkám Kladna a Slovácka jsou už definitivně zachráněni.

Článek

„Věřili jsme, že konečně vyhrajeme, ale realita byla bohužel jiná,“ posteskl si brněnský stoper Martin Jílek, který litoval, že jeho mužstvo nevytěžilo nic ze série rohů na začátku střetnutí. „I pak jsme si udržovali mírnou převahu, avšak šancí jsme si bohužel moc nevytvořili. Chápu, že fanoušci nebyli spokojeni. To samozřejmě nejsme ani my. Teď nám nezbývá než doufat, že tři body přivezeme v sobotu z Českých Budějovic,“ hleděl Jílek už raději dopředu.

Obrovským zklamáním se netajil ani trenér Brna Miroslav Beránek. „Byl to asi náš nejhorší jarní výkon. Jsem rozčarovaný, kvalita směrem dopředu nám naprosto chyběla,“ zlobil se.

Kouč Jihomoravanů připomněl, že jeho mužstvu chybělo šest ofenzivních hráčů. „Husár je v trestu, Polách, Dřížďal, Hodek, Křeček a Došek jsou zraněni. To nás ale neomlouvá, borci z lavičky se měli poprat o místo na slunci. Nestalo se tak. Jejich výkony jsou pro mě obrovským zklamáním,“ přiznal.

Pražané si plichtou v Brně odepsali v tabulce jeden minusový bod. „Remíza byla naším cílem a ten jsme splnili navzdory brzkému zranění zkušeného stopera Drobného. V defenzivě jsme zahráli velice dobře a skoro nic jsme domácím nedovolili. V útočné fázi se nám sice moc nevedlo, avšak střídající Jeslínek nakonec mohl vstřelit rozhodující branku. Remíza je ale zřejmě zasloužená, my ji bereme,“ tvrdil trenér Bohemians Praha Jaromír Jindráček.

1. FC Brno - Bohemians Praha 0:0
Rozhodčí: Drábek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Demeter, Ježdík, Jeslínek. Diváci: 1422.
Brno: Doležal - Jílek, Dvorník, Trousil, Pernica - Borák (46. Okleštěk), Dostálek, Križko (40. Cupák) - Rabušic, Šural (85. Šamánek), Kalabiška. Trenér: Beránek.
Bohemians: Belaň - Flachbart, Macháček, Drobný (7. Grznár), Modeste - Dittrich (68. Jeslínek), Ježdík, Fenyk, Demeter, Mach - Pospíšil (61. Ibe). Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: