Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisté Budějovic vyhráli v Boleslavi a jsou zachráněni

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Dynama České Budějovice dnes zvítězili v zápase 28. kola první ligy na trávníku Mladé Boleslavi 1:0 a definitivně si zajistili prvoligovou příslušnost i pro příští ročník. Na výhru s Mladou Boleslaví čekali od dubna 2004. Tři body jim zajistil již v 16. minutě Ladislav Volešák, domácí nastřelili tyč a břevno.

Článek

Ve dvou minulých zápasech vyšli hráči Mladé Boleslavi, kteří jsou v lize nejproduktivnějším týmem, brankově naprázdno a dnes to mohl již ve druhé minutě změnit Táborský. I při absenci zraněných útočníků Pecky a Kuliče našel Kúdela zpětnou přihrávkou Táborského, ale jeho střelu stačil vyrazit Kučera konečky prstů vyrazit na tyč.

Domácí sice měli více ze hry, ale bylo to i tím, že hosté přijeli s defenzivní taktikou a vsadili na zabezpečenou obranu s jediným útočníkem Sedláčkem. V 16. minutě přesto udeřili. Benát obešel Sylvestreho, předložil míč volnému Volešákovi a ten střelou z hranice vápna od tyče poslal Jihočechy do vedení.

To ještě více nahrálo jejich taktice, hosté se stáhli před svoji branku a pozorně bránili. Ale když se jim naskytla možnost vyrazit k rychlému brejku, tak ji využili. Domácí jim ale situaci dost ulehčili. Hráli nepřesně, špatně kombinovali a na štíru byli se střelbou. Po půlhodině hry se Mendy proháčkoval českobudějovickou obranou, ale Hrdlička přízemní střelu poslal vedle tyče. Na druhé straně dravý Hudson ve 40. minutě vybídl ke skórování Volešáka, ale ten tísněn poslal míč vedle. Neuspěl ani Mendy, krátce před přestávkou z deseti metrů přestřelil.

Po přestávce zahrozil první českobudějovický Sedláček. Po centru Otepky však tečoval míč vedle. Diváci byli s výkonem domácích nespokojeni a z hodně prořídlých ochozů se ozýval pískot. V 52. minutě mohl Táborský jít sám na branku, ale místo toho nepřesně vypálil. Za dvě minuty již Sedláček trefil přesněji z trestného kopu, ale Kučera se opět vyznamenal, když míč vyrazil na břevno.

Domácí ještě víc přitlačili. V 61. minutě se Kalina prodral přes čtyři bránící hráče, ale z deseti metrů trefil jen brankáře Kučeru. Hosté bránili chvílemi v devíti, ale svého cíle dosáhli. Přijeli si pro bod, nakonec si odvezli tři a s nimi i jistotu ligové příslušnosti. Mladá Boleslav utrpěla doma už šestou prohru, hůř jsou na tom jen týmy na sestupových příčkách.

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 16. Volešák. Rozhodčí: Adam - Wilczek, Gallo. Bez ŽK. Diváci: 2452.
M. Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela, M. Sedláček (63. Bořil) - Chramosta (46. Poláček), Táborský (70. Tafat). Trenér: Stanner.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Hudson, Otepka (90. Jasanský), Černák, Benát, Volešák (84. Mezlík)- T. Sedláček (77. Maszároš). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články