Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 2:0Příbram porazila Bohemians 1905, klokani ještě nemají ligu jistou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Šmejkal 1 : 0
25. Fantiš 2 : 0

PŘÍBRAM

Příbramští fotbalisté ukončili čtyřzápasové čekání na vítězství a po výhře 2:0 nad Bohemians 1905 si pojistili účast i v příštím ligovém ročníku. Jejich dnešní soupeř z Vršovic bude muset o stejnou jistotu bojovat v sobotu doma s Kladnem. Zápas rozhodli talentovaní příbramští mladíci Šmejkal a Fantiš.

Článek

Domácím patřil v hustém dešti nástup a už v osmé minutě jejich aktivita přinesla ovoce. Šmejkal si vyskočil na Pleškův rohový kop a hlavou překonal brankáře Sňozíka. Velkou šanci vyrovnat měl hrdina minulého zápasu v Liberci Bálek, ale tváří v tvář Krbečkovi neuspěl. Stejně dopadl i Kaufman, který rozhodl podzimní zápas v Praze.

Hosté měli převahu, ale ve 22. minutě unikl po pravé straně Huňa a po jeho centru vstřelil osmnáctiletý Fantiš svůj první gól v této sezoně. Bohemians bez zraněného Škody byli v útoku málo nebezpeční, což se trenér Hoftych pokusil do druhého poločasu změnit nasazením čtyřicetiletého veterána Slezáka, ale výrazné zlepšení to nepřineslo. Nejstarší ligový hráč po dvaceti minutách odkulhal a během krátkého působení na trávníku stihl jen dostat žlutou kartu.

Domácí mohli svůj náskok ještě zvýšit. V 54. minutě mířil jejich nejlepší střelec Huňa těsně vedle a další šanci měl i Šmejkal, ale zelenobílý val zblízka neprostřelil. Při Hušbauerově střele se vytáhl brankář Sňozík. Na druhé straně se Bálek s Róthem pokusili prohru alespoň zmírnit, ale marně a hosté v závěru očividně rezignovali. Jejich porážka znamená, že pro ně bude mít klíčový význam sobotní duel s Kladnem, v němž se budou zároveň loučit se stadionem v Ďolíčku.

FK Příbram - Bohemians 1905 2:0 (2:0)
Branky: 8. Šmejkal, 25. Fantiš. Rozhodčí: Franěk - Lhoták, Koval. ŽK: Hušbauer, Štochl - Moravec, Slezák, Štohanzl. Diváci: 3127.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Tarczal, Hušbauer, Šmejkal, Fantiš (86. Šlapák) - Huňa, T. Pilík (81. Borek). Trenér: Marko.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Lukáš, Rychlík (53. Pávek) - Moravec, Cissé, Kaufman, Róth - Ibragimov (46. Slezák, 68. Štohanzl), Bálek. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: