Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň otočila zápas se Slavií a po šesti zápasech slaví výhru

PLZEŇ

Plzeňští fotbalisté se po šesti zápasech dočkali ligového vítězství. Ve 28. kole porazili pražskou Slavii 4:2. O tříbodovém zisku rozhodli Viktoriáni během sedmnácti minut druhé půle, kdy třemi góly zvrátili vedení hostů. Slavii nepomohly ani dvě trefy Mirka Ivanovského. Domácí finalisty Ondrášovka cupu táhl především Pavel Horváth, který se podílel na třech brankách.

Článek

Utkání zahájily oba týmy ofenzivně a již ve čtvrté minutě pořádně protáhl Horváth gólmana Slavie Vaniaka dalekonosnou ranou. Z protiútoku ovšem vysunul po levé straně Milan Černý rychlonohého Ivanovského. Makedonský útočník předběhl plzeňské stopery a tváří v tvář brankáři Daňkovi nezaváhal.

Domácí se pokoušeli vyrovnat, ale dopláceli na nepřesnou koncovku. V 18. minutě se po samostatné akci odhodlal Horváth zpoza šestnáctky k pro sebe netradiční střele pravou nohou, ale Vaniak tygřím skokem k pravé tyči uchránil hosty od pohromy.

Jenže o čtyři minuty později nacentroval Horváth z levé strany přesně na Koláře, jehož hlavička z malého vápna přeci jen skončila v levém horním rohu slávistické branky. Hosté zareagovali zlepšenou hrou záložní řady. Za to byli odměněni ve 35. minutě, kdy Jaroslav Černý šikovně prostrčil míč na nabíhajícího Ivanovského a ten zblízka pohodlně vrátil Slavii vedení. Vzápětí mohl srovnat skóre za hostující obránce zabíhající Střihavka, jemuž míč při pokusu o kličku skvěle odebral padající Vaniak.

Po přestávce se rozpršelo, ale to mohutně útočícím domácím vůbec nevadilo. V 50. minutě si totiž pas za obranu zpracoval hbitý Rezek a oslavil své dnešní osmadvacáté narozeniny úspěšným přelobováním vybíhajícího Vaniaka.

Za chvíli po další svižné akci přiťukl Kolář balon do běhu Petrželovi, jehož střela mířila těsně nad. Nápaditě kombinující plzeňská středová řada dostala Slavii pod drtivý tlak. Po rohovém kopu Petržely zakončoval na zadní tyči osamocený Navrátil, Vaniak ale zastavil balon ještě před brankovou čarou.

V 59. minutě zachybovala přetížená defenziva hostů a po špatné malé domů trefil Vaniak odkopem pouze dotírajícího Střihavku, který následně střelou do opuštěné branky dokonal obrat na 3:2. Definitivně Slavii položil rohový kop Petržely v 66. minutě, po němž balon po sérii odrazů doputoval až k Horváthovi a plzeňský kapitán prostřelil houštinu těl před sebou. Šest minut na to se prohnal po pravé straně Petržela, tvrdě vypálil a hosty od debaklu zachránilo břevno.

Slavia tak venku prohrála popáté za sebou, z toho čtyřikrát dostala minimálně tři branky.

FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha 4:2 (1:2)
Branky: 22. Kolář, 50. Rezek, 59. Střihavka, 66. Horváth - 5. a 35. Ivanovski. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Pospíšil. ŽK: Horváth, Limberský - Trapp. Diváci: 3953.
Plzeň: Daněk - Limberský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks - Petržela (83. Rajtoral), Kolář (88. Darida), Rada, Horváth, Rezek - Střihavka (66. Jiráček). Trenér: Vrba.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Trapp, Hošek, Hubáček - Dens (71. Šenkeřík), Ragued (60. Lafrance), J. Černý (79. Koreš), Grajciar - Ivanovski, M. Černý. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: