Hlavní obsah

VIDEO: Měl jsem dát hattrick, litoval Wilfried, letenský Drogba

PRAHA

Závěrečná dvě kola fotbalové ligy slibují bitvu o titul, kterou klidně může rozhodnout celkové skóre ze všech zápasů. Vedoucí Sparta, která má při bodové shodě zatím k dobru pět gólů na druhý Baník, bude hodně spoléhat na svého nejlepšího střelce Bonyho Wilfrieda. Ten se dvěma trefami do sítě Slovácka posunul již na devět zářezů v sezóně. Úplně nadšený však nebyl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bony Wilfried (uprostřed) se raduje po brance do sítě Slovácka.

Článek

Letenský Drogba by ještě mohl ostřelovat titul krále střelců české ligy. Krajan mnohem slavnější hvězdy z Pobřeží slonoviny už ztrácí na vedoucího Marka Kuliče jen dva góly, do konce ligy však má Bony Wilfried se svou Spartou před sebou dva těžké zápasy. V Liberci a doma s Teplicemi...

„Jsem rád, že jsme Slovácku nakonec dali čtyři góly. Já sám jsem ovšem mohl dát víc než dva. Pomýšlel jsem na hattrick, ale ten mi unikl,“ litoval útočník, který dohrál zápas s krvavým šrámem na obočí.

Několik šancí zahodili, upozorňuje Chovanec

Vedoucí tým tabulky se tak může v poslední době na své útočníky spolehnout. Václav Kadlec gólově zabral proti Střížkovu a v Ostravě, jeho kolega teď se Slováckem. „Je to samozřejmě plus, když útočníci své šance realizují. Jenže na druhou stranu - i proti Slovácku hodně příležitostí zahodili. Oba dva, Wilfried i Kadlec,“ poukázal kouč Jozef Chovanec.

Vzhledem k nerozhodné bilanci vzájemných zápasů mezi Spartou a Baníkem může v případě bodové rovnosti po 30. kole rozhodovat o mistrovském titulu celkové skóre. To mají sice Pražané momentálně o pět gólů lepší, Ostrava však má před sebou papírově mnohem příjemnější zápasy s Mladou Boleslaví a v Příbrami...

„Teď už samozřejmě musíme počítat s tím, že může dojít i na celkové skóre. Nemá však smysl kalkulovat, jestli je pět gólů k dobru hodně nebo málo. Nejdřív přece musíte ty dva zbývající zápasy vyhrát. Jak my, tak Baník. A pak teprve můžete počítat skóre,“ zdůraznil Chovanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články