Hlavní obsah

Slávista Volešák je rád, že pomohl Českým Budějovicím k záchraně

Ladislav Volešák nepatří mezi obávané ligové ligové kanonýry, ale své první góly v této sezoně dal v pravý čas. Dvě trefy v posledních dvou kolech vynesly Českým Budějovicím šest bodů a tím i udržení ligové příslušnosti i pro příští ročník. Volešákovo hostování ze Slavie se Jihočechům vyplatilo.

Foto: Sport.cz/David Kadlec

Ladislav Volešák

Článek

V neděli dal šestadvacetiletý záložník čtyři minuty před koncem vítězný gól do sítě Olomouce, dnes už v šestnácté minutě zařídil tři body v Mladé Boleslavi. "Skvěle jsme si ve středu hřiště vyměnili míč, přehráli zálohu soupeře a Benát mi to nádherně prostrčil. Trenér nás nabádal, abychom na takovém terénu hodně stříleli a ukázalo se, že to jako dobře. Jsem moc rád, že jsem Budějovicím pomohl," řekl ČTK hráč, který patří Slavii.

Hostování v Českých Budějovicích se mu vydařilo i v roce 2006, kdy ho tam uvolnila ještě Sparta, v níž s fotbalem začínal. Tehdy stihl za podzim šest ligových branek, ale pak už jeho gólové zápisy moc nepřibývaly. Ve Spartě, ve Slavii, ani letos v Českých Budějovicích.

Konec dobrý, všechno dobré

Poslední dvě kola mu ale vyšla skvěle a k deseti gólům z minulých let přidal dva hodně důležité. "Sezóna se nevyvíjela moc dobře, měl jsem i zdravotní problémy, ale jak se říká, konec dobrý, vše dobré. Asi bych si měl přát, aby sezóna nekončila," řekl Volešák.

O poločasové přestávce prý ostatní výsledky hráči neznali. "Ale od šedesáté minuty jsme již věděli, že Kladno prohrává, a tak jsme chtěli výhru udržet. Dnes makal celý tým. Důležité bylo, že jsme zvládli minulý souboj s Olomoucí a dnes jsme mohli být uvolněnější," řekl Volešák.

V dresu Českých Budějovicích ho čekají ještě dva zápasy a pak návrat do Edenu. Trenér Slavie František Cipro už naznačil, že právě Volešák by měl být jeden z těch hráčů, na nichž by Slavia měla v příští sezoně stavět. "S klukama ze Slavie si volám, s trenérem Ciprem jsem v kontaktu. Taková slova potěší a určitě chci ve Slavii zase bojovat o místo," dodal Volešák.

Reklama

Související témata: