Hlavní obsah

VIDEO: Vydrancoval Kladno, smutek však necítil. Zato o Spartu se ostravský kouč Koubek otřel

KLADNO

Žádný smutek necítil, šrámy na duši už tuplem neměl. Přitom poslal „své“ Kladno zřejmě do druhé ligy. On, který z Kladna vzešel, v jeho barvách léta hrával a na ligové scéně ho trénoval. „Ty šrámy jsem tam měl, když jsem dostal před dvěma lety výpověď od kladenských činovníků, kteří tady pořád sedí. Teď už ne,“ pravil s trochou hořkosti v hlase exkladenský kouč ve službách fotbalové Ostravy Miroslav Koubek poté, co jeho Baník vydrancoval Kladno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z branky, kterou vstřelili do sítě Kladna.

Článek

Alespoň sladkou satisfakci mohl cítit, ale i o té se odmítal exkladenský trenér ve službách ostravského Baníku Miroslav Koubek vybavovat. „Pro mě je důležité, že jsme docílili páté výhry na půdě soupeře v řadě a navíc zase bez inkasované branky. A to proti soupeři kompletnímu, nevykartovanému, bojovnému, který hrál o holý život. My totiž žádné dárky nedostáváme, všechno si musíme vydřít sami,“ otřel se o Spartu, která měla v duelu se Slováckem usnadněný život, neboť čtyři jeho hráči si nechali dát v předchozím kole raději žlutou kartu, jen aby se zápasu na Letné vyhnuli a šetřili se na klíčové utkání s Příbramí.

Však si také Pražané čtyřgólovým vítězstvím vylepšili skóre, které může hrát v konečném mistrovském účtování rozhodující roli. „My ho nehoníme, protože nemyslím, že by o titulu rozhodlo. Samozřejmě mě mrzelo, že třeba Varadi svou velkou šanci neproměnil, ale nejsem tak naivní, abych si myslel, že Sparta nenasype Slovácku pořádný gólový příděl,“ dával Koubek na srozuměnou, že v dostizích za titulem se cítí tak trochu handicapován. Třeba i proto, že dvě kola před koncem nejvyšší soutěže mají Letenští skóre o pět branek lepší než jeho Baník.

„Nesmysl stanovovat taktiku tak, abychom vyhráli co nejvyšším rozdílem. My si budeme hrát dál svoje a jen po očku pošilhávat, zda se nám šance na titul nabídne. Musíme vyhrát dva zbývající zápasy, což bude představovat základní stavební kámen pro zhmotnění této šance. Ani v nich se však žádných dárků nedočkáme, protože hrajeme s Mladou Boleslaví, která si po porážce s Českými Budějovicemi nebude moci dovolit prohrát počtvrté v řadě, a končíme v Příbrami, proti níž se nám tradičně nedaří,“ rozebíral vyhlídky svého mužstva na ligový primát Koubek.

Miroslav Koubek, trenér Baníku Ostrava.foto: Vlastimil Vacek

Netajil ale, že jisté naděje vkládá i do soupeřů největšího konkurenta, tedy Sparty. „Hraje v Liberci, kde jsme sami poznali, jak je to těžké, přivítá Teplice, jež také mají o co hrát. Proto nemyslím, že na konci ligy bude rozhodovat skóre. My nemusíme získat body s Mladou Boleslaví, Sparta zase v Liberci. Proto je nesmyslné mluvit o střeleckých dostizích za titulem,“ rozohnil se ostravský trenér.

„Skóre 3:0 je sice potěšitelné, ale pro mě bylo podstatné, že jsme na Kladně s jistotou vyhráli, neboť nám šlo především o body. Ty budou podle mého rozhodovat.“

Reklama

Související témata: