Hlavní obsah

VIDEO: Jablonci a Teplicím se po remíze vzdálilo čelo tabulky

JABLONEC NAD NISOU

Bezbrankovou remízou skončil přímý souboj mezi Jabloncem a Teplicemi o třetí místo v první lize, které zaručuje start v příštím ročníku Evropské ligy. Pozici na bronzovém stupínku po 28. kole sice dál drží Jablonec s jednobodovým náskokem před dnešním soupeřem, ale severočeští rivalové svorně litovali i toho, že se jim vzdálilo vedoucí duo Sparta, Ostrava. To dnes nezaváhalo, Jablonec na něj ztrácí tři a čtvrté Teplice už čtyři body.

Článek

Jablonec i Teplice se před zápasem dozvěděly, že jejich konkurenti na čele tabulky své dnešní duely jasně vyhrály, což pro oba týmy znamenalo nutnost výhry ve vzájemném zápase, pokud se chtěly udržet v reálné hře o nejvyšší pozice. Jako první pochopil nutnost ofenzivního snažení Jablonec, kterému Teplice toužily oplatit nedávné vyřazení ze čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Domácí se v úvodu chytili díky chybám v teplické obraně, kde už podruhé za sebou chyběl kvůli nemoci stabilní stoper Klein.

Nejprve měl blízko k šesté ligové brance za sebou Lafata, který ve čtvrté minutě po rychlé akci Haurdiče s Kovaříkem ztroskotal na teplickém brankáři Slavíkovi. Vzápětí měl dobrou pozici i hlavičkující Eliáš a stejný hráč ukončil jablonecký nápor přízemní ranou, proti níž se znovu vytáhl Slavík.

Teplice sice na Střelnici dorazily povzbuzené třemi výhrami v řadě a také poslední pětibrankovou kanonádou s Kladnem, ovšem dnes dlouho zůstávaly dlužny svému ofenzivnímu potenciálu. Jablonecké obraně dělal problémy svými dravými průniky především rychlý Bosňan Mahmutovič.

V prvním poločase zaujal rychlým postupem, když před opuštěnou brankou přehlédl volného Vachouška, po poločase se během pětadvaceti minut předvedl hned čtyřikrát: třikrát nezakončil nadějně rozjetou akci a jednou v ostrém souboji poslal k zemi jabloneckého kapitána Pavlíka, za což uviděl čtvrtou žlutou kartu v sezoně a v další zápas s Olomoucí bude sledovat jen z tribuny.

Jablonec sice i druhý poločas začal aktivně, dařila se mu rychlá kombinace, ale když se zelenobílí přiblížili k pokutovému území soupeře, narazili na teplickou defenzivní hráz, kde kraloval hlavně stoper a kapitán Lukáš. Jen jednou se ze sevření uvolnil přísně střežený Lafata, ale k centru Eliáše mu chyběl metr, aby jej "uklidil" do brány.

Diváci se v závěru marně těšili na ofenzivní manévry, oba týmy jako by si uvědomily, že i remíza může mít na konci ligy svoji cenu, byť se po dnešku jejich odstup na vedoucí duo zvětšil.

FK Baumit Jablonec - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Hojsík. ŽK: Vachoušek, Mahmutovič, Verbíř, Došek, Vidlička (všichni Teplice). ČK: 90. Vidlička. Diváci: 3863.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Haurdič (74. Vošahlík), Eliáš (83. Pekhart), Loučka, Kovařík - Jarolím - Lafata. Trenér: Komňacký.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř (77. Vondrášek), Matula, Vachoušek, Stožický (71. Zoubele) - Došek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: