Hlavní obsah

VIDEO: Dvakrát si Marcel Lička smlsnul na rodině. Teď mu Mario všechno vrátil

Zdeněk PavlisSport.cz

Musel se cítit rozpolcený, i když tvrdil, že tentokrát samozřejmě fandí Mariovi a svému Baníku. Z kladenské tribuny totiž někdejší ostravský kanonýr, pak trenér a v současnosti sportovní ředitel Verner Lička sledoval bratrovražedný souboj svých synů – staršího Marcela v dresu Kladna a mladšího Maria v barvách Baníku. „Mám v tom praxi, takže jsem nad věcí,“ glosoval konfrontaci potomků, v níž se nakonec jeho přání přece jen naplnilo. Navrch měl Mario a Baník!

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radost fotbalistů Baníku Ostrava po další ligové výhře. Vpředu Fernando Neves a Mario Lička.

Článek

Oběma bráchům šlo o hodně. Jejich mužstvům také, to se ví. Vždyť Kladno hrálo o holý život, zatímco ostravský Baník podstupoval další díl dostihů za mistrovským titulem.

„Podstatné bylo, kdo dá první gól. Bohužel, trefil se brácha a tím nás zřejmě poslal do druhé ligy, neboť teď už nemáme záchranu ve vlastních rukou. Ti mladí holt nemají ke starším žádný respekt, takhle jim ubližovat,“ jen na oko setřel o pět let starší Marcel mladšího bratra Maria, který vedoucím gólem načal kladenskou kalvárii.

Mario Lička (uprostřed) oslavuje ligovou trefu.foto: www.fcbanikostrava.cz

„Jen jsem mu vrátil to, co provedl on nám před pár lety, když ještě kopal za žižkovskou Viktorku. Na Bazalech nám dal gól, my prohráli a oni právě bráchovou trefou uhájili třetí příčku v lize,“ připomínal střelec vedoucí ostravské branky Mario jediný dosavadní zápas, kdy nastoupili s bratrem proti sobě.

„Udělal to pěkně, takže mu musím pogratulovat. Ale pravdou je, že ho naši obránci nepřikryli a nechali mu neskutečně mnoho prostoru a času, aby si balón zpracoval a až při třetím dotyku s míčem vystřelil. Takový luxus,“ nemohl Marcel pochopit, jak snadno jeho brácha ke gólové trefě přišel.

„Jenže já střílel už dvakrát předtím. Jednou nad, podruhé přímo do gólmana, pak jsem prošel obranou, ale brankáře jsem už přehodit nestačil. Na čtvrtý pokus už to muselo vyjít,“ hájil se Mario. „Poté, co jsme ustáli počáteční kladenský nápor a zvládli bez úhony jejich nakopávané míče i standardní situace to byla moc důležitá branka. Pak už jsme potřebovali jen  pojistku a ta hned po změně stran díky Mičolovi přišla,“ liboval si.

„On už ten vedoucí gól nás vyvedl z konceptu. Snažili jsme se, aby se Baník nedostával k rychlým protiútokům, v nichž je hrozně silný, ale přesto jsme inkasovali. A od té doby už si řídil hru sám,“ glosoval nevydařené kladenské pachtění za ligovým přežitím Marcel, jenž přišel na hřiště až na posledních třicet minut.

Verner Lička sledoval v Kladně souboj svých synů.foto: ČTK/Jaroslav Ožana

„Dvakrát si Marcel smlsnul na naší rodině, teď mu to prostě Mario vrátil,“ rozetnul rozepři svých synů Verner Lička. „Jednou nás porazil na Bazalech, podruhé dal při polském angažmá gól mužstvu, které jsem trénoval já. Tehdy nám šlo o titul, vedli jsme a on v dresu soupeře vyrovnával na 1:1. Polšti kibici nemohli pochopit, že něco takového může syn provést tátovi. Naštěstí jsme přidali druhou branku, vyhráli a titul přece jen získali, takže jsem měl vlastně navrch já,“ vylovil se vzpomínek sportovní ředitel Baníku Verner Lička.

Nadmíru spokojený, že viděl oba syny v akci, ještě ale spokojenější, že navrch měl Mario a Baník, který tak po výhře v Kladně může stále myslet na mistrovský titul.

Reklama

Související témata: