Hlavní obsah

VIDEO: Chovanec: Chceme-li titul, musíme v Liberci obrátit historii v náš prospěch

Jeho tým sice i dvě kola před koncem vede ligovou tabulku, pořád však nemá vůbec nic jisté. Fotbalisté Sparty mají stejně bodů jako druhý Baník, vyrovnanou bilanci ze vzájemných zápasů a o pět gólů lepší celkové skóre. Kouč Jozef Chovanec se však kalkulacím nevěnuje. „Nejdřív je třeba zbývající dva zápasy vyhrát, pak teprve můžeme počítat,“ zdůrazňuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

Středeční výhra 4:0 nad Slováckem nebyla tak hladká, jak skóre napovídá.

Nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Víme, že se nám v domácím prostředí občas nedaří střílet góly, proto jsme se na to potřebovali zaměřit. Nakonec jsme si vytvořili dost brankových příležitostí a gólů mohlo být i víc. Zápas přece jen dopadl podle očekávání. Museli jsme ho zvládnout psychicky a především v první půli byli hráči dost nervózní. S přibývajícími brankami nervozita naštěstí opadla.

Dost brzy jste střídal Sionka a Kucku.

Byla to střídání vynucená. Jak Libor Sionko, tak Juraj Kucka měli po utkání s Baníkem lehké zdravotní problémy a necítili se fit. Snad se dají rychle do pořádku, oba jsou pro naši hru důležití.

Dva góly dal Wilfried, vašim útočníkům se teď vcelku daří.

Je to samozřejmě plus, když útočníci své šance realizují. Jenže na druhou stranu - i proti Slovácku hodně příležitostí zahodili. Oba dva, Wilfried i Kadlec.

Baník vyhrál v Kladně 3:0. Věděli jste, jak se tam zápas vyvíjí?

Vůbec. Já se soustředil především na nás, hráli jsme důležitý zápas, který jsme potřebovali vyhrát. O to mi šlo především. Bez ohledu na výsledek v Kladně.

Doufali jste, že Baníku bodově odskočíte. Nakonec však může rozhodnout každý vstřelený gól.

Teď už pochopitelně musíme počítat s tím, že může dojít i na celkové skóre. Je to jedna z variant.

Dvě kola před koncem máte skóre o pět gólů lepší než Baník. Je to hodně, nebo málo?

Nemá smysl takto kalkulovat. Nejdřív přece musíte ty dva zbývající zápasy vyhrát. Jak my, tak Baník. A pak teprve můžete počítat skóre.

No právě. Ligu končíte doma s Teplicemi a ještě před tím musíte v sobotu do Liberce, který v posledních dvou sezonách uštědřil Spartě dvě citelné porážky...

U Nisy to pro nás bylo vždy složité. V poslední době se nám tam nedařilo, snad se nám teď podaří obrátit historii v náš prospěch. Všichni přece víme, o co hrajeme.

Reklama

Související témata: