Hlavní obsah

VIDEOROZHOVOR: S hráči sprostě nejednám, spíš si s nimi zaflirtuji, říká Damková

PRAHA

I sami fotbalisté nešetřili chválou. Fotbalová sudí Dagmar Damková svým výkonem v ostře sledovaném šlágru víkendového 27. kola první ligy mezi Baníkem Ostrava a Spartou hodila rukavici všem mužským kolegům. „Do každého utkání chodím nastejno. Lidé mi říkali, že teď už se výš dostat nemůžu, že teď už můžu jenom kazit,“ řekla s úsměvem na tváři růže mezi trny, jak ji charakterizoval ostravský písničkář Jarek Nohavica.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dagmar Damková uděluje žlutou kartu Tomáši Řepkovi ze Sparty.

Článek

Zkušená sudí Damková zvládla sobotní duel na Bazalech na jedničku. Hru nekouskovala a poradila si i s řízným stoperem letenského týmu Tomášem Řepkou, kterému bez jakékoliv bázně ukázala žlutou kartu po jednom z jeho tradičních ostrých zákroků.

„Řepka nijak sprostý nebyl, jen se ptal, za co tu kartu dostal. To Hoheneder na mě něco křičel německy. Taky hned dostal žlutou už jenom za to, jak se tvářil,“ prozradila Damková v televizním rozhovoru pro fotbalový svaz. „Do každého utkání chodím nastejno. Lidé říkali, že teď už se výš dostat nemůžu, že teď už můžu jenom kazit,“ dodala.

Má už vlastní píseň

A dočkala se i oslavné písně z úst ostravského barda Jarka Nohavici. „Už jsem tu píseň slyšela, je to opravdu zvláštní pocit, když vám někdo složí písničku,“ těšilo Damkovou. „Dá se říct, že už jsem ve fotbalové kariéře rozhodčího všeho dosáhla. Snažím se tedy užívat každý zápas,“ tvrdí česká sudí, k jejímž kariérním vrcholům patří finále mužského Poháru ČMFS a v ženské kategorii finále Ligy mistrů, olympijského turnaje a mistrovství Evropy.

Jaký největší rozdíl vnímá jediná žena se zkušeností s rozhodováním v nejvyšší české soutěži mezi mužským a ženským fotbalem? „U mužů je k vidění více fotbalových momentů, hra je rychlejší a důraznější,“ všímá si Damková, které by ani nevadilo, kdyby její konverzaci s hráči na trávníku mohli slyšet i diváci u televizních obrazovek. „Já s tím problém nemám, s hráči sprostě nejednám. Spíš si i někdy zaflirtujeme,“ dodala s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články