Hlavní obsah

VIDEO: Exsparťan Zelenka propadl na Letné nostalgii. Čtyřka ale byla dost krutá, přiznal

Se Spartou získal Lukáš Zelenka (30) dva mistrovské tituly a vyhrál i domácí pohár. V jejím dresu si zahrál i Ligu mistrů. Po fotbalových toulkách cizinou se však nevrátil v zimě na Letnou, ale do Slovácka, s nímž hraje o záchranu. Ve středu hrál na Letné poprvé v jiném dresu. Ale domácí fanoušci na něj nezapomněli... „Slyšet skandovat svoje jméno, bylo moc příjemné,“ přiznal s nostalgií v hlase poté, co jeho tým dostal čtyřgólový příděl...

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Zelenka (vlevo) na archivním snímku v dresu Slovácka.

Článek

Cítil jste při vstupu na letenský trávník nostalgii?

To víte, že ano. Já tu v jiném dresu nikdy nehrál. Vždyť jsem na Letné něco odkopal. Pro mne to byl hodně zvláštní zápas. Moc mě potěšilo, že fanoušci na mne nezapomněli, slyšet zase skandovat své jméno a při odchodu ze hřiště i potlesk, to bylo moc příjemné.

Čtyřgólová porážka už asi méně...

To je jasné. Sparta ale byla opravdu lepší, vyhrála zaslouženě. Bylo znát, že jde za titulem a chce nastřílet nejvíc branek. Pro nás byla ta čtyřka dost krutá. Chtěli jsme Spartu potrápit mnohem víc. Nevím, proč nám sudí neuznal ten gól. Ale ani ten by na Spartu nestačil.

Jenže Slovácku může hodně pokažené skóre zkomplikovat boj o záchranu. Mysleli jste na to?

Nechceme spoléhat na skóre, ale na body. Až v kabině jsme se dozvěděli, že Kladno doma prohrálo o tři branky. Ostrava nám tak pomohla. Uhrát si to musíme sami. Teď máme doma Příbram a musíme bezpodmínečně bodovat. Kladno hraje v Ďolíčku, kde to bude mít hodně těžké. Pokud by prohrálo a my vyhráli, jsme zachránění.

Z obvyklé základní sestavy zbyli ve středu tři hráči. Bylo to na hře hodně znát?

Na to se nebudeme vymlouvat. V tom určitě problém nebyl, Sparta nás prostě přejela. Když to vezmu na šance, měla jich možná deset, my tři čtyři. Hlavně ta Nestorovského mrzí, šel na gólmana sám. Sám jsem se také do jedné dostal, ale řepka míč perfektně zblokoval. V tomhle utkání bylo hodně znát, že Sparta hraje o titul a my o záchranu.

Věříte, jako bývalý sparťan, že získá titul?

Věřím v to, ale bude to mít ještě hodně těžké. Musí oba zápasy vyhrát a zejména v Liberci se jí v posledních letech nedaří. Doufám, že to zvládne.

Reklama

Související témata: