Hlavní obsah

VIDEO: Pro Spartu je Liberec prokletý, a tak dál nabízí titul Baníku i Jablonci

LIBEREC

Co z toho, že fotbalisté Sparty ještě kolo před koncem ročníku dál drží ligovou neporazitelnost. V Liberci, kde naposledy vyhráli před šesti lety, dokázali jen remizovat, a tak jistotu mistrovského titulu pořád nemají a nabízejí ho i ostravskému Baníku a Jablonci. O celkový triumf je možná připravila neproměněná penalta, kterou Kušnírovi chytil Hauzr. O všem rozhodne až poslední kolo...

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťan Juraj Kucka v Liberci vyrovnal.

Článek

„Pokusíme se Spartu porazit, byla by to ideální tečka za sezonou,“ vyzýval své borce liberecký kouč Josef Petřík. „Slovan je pro nás prokletý soupeř. Co ve Spartě jsem, na jeho hřišti jsme nikdy nevyhráli,“ upozorňoval letenský hráč Jiří Kladrubský, že jeho tým u Nisy naposledy uspěl na podzim 2004...

Pražané přitom věděli, že s Baníkem v zádech potřebují vyhrát, protože bod je málo. Horší začátek si však představit nemohli. Již v 8. minutě darovali Slovanu rohový kop, na Dočkalův centr si naskočil Vulin a hlavou otevřel skóre. Hned vzápětí si navíc Kušnír řekl o žlutou kartu, takže s hosty to vypadalo bledě. Měli štěstí, že se míče chopil Kucka, nikomu ho nepůjčil a po několika kličkách střelou k tyči brzy vyrovnal.

Sparta znovu pociťovala, jak horká pro ni je liberecká půda. Hlavičkující Brabec svoji šanci neproměnil, a tak musel gólman Kozáčik vytáhnout spásný zákrok, když se díval z očí do očí osamocenému Keričovi... Slovan zahrozil i těsně před přestávkou, do šaten se však šlo za nerozhodného stavu.

Také úvod druhé půle nachystal Letenským kritický moment, střela Keriče minula branku jen o pár centimetrů. Chorvatský útočník se pak dostal za obranu ještě jednou a Kozáčik mu musel míč z hlavy doslova ukrást. Hosté byli bezradní, do útoku se dostávali kostrbatě a stříleli velmi nepřesně. A když dostali šanci největší, ani to jim nestačilo. Vulin zahrál ve vápně rukou a sudí Královec nařídil penaltu. Míč si vzal Kušnír, jeho střelu po zemi však gólman Hauzr bravurně vyrazil!

Sparta hazardovala s titulem dál. Sotva přežila další nebezpečný roh Liberce, tutovku odmítli Žofčák i Wilfried. A po trefě střídajícího exsparťana Papouška už Slovan dokonce znovu vedl. Jenom minutu, protože hned z protiútoku Kucka znovu vyrovnal. V závěru dohrávala Sparta o deseti bez zraněného Kušníra a vyhrát už nedokázala.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 8. Vulin, 76. Papoušek - 14. a 77. Kucka. Rozhodčí: Královec - Filípek, Hojsík. ŽK: Bosančič - Kušnír. Diváci: 7625.
Liberec: Hauzr - M. Zeman, Kelič, Dejmek, Janů - Dočkal, Vácha, Bosančič (80. Liška), Vulin (73. Papoušek) - Nezmar, Kerič (89. Vojta). Trenér: Josef Petřík.
Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (64. Žofčák) - Sionko (75. Zeman), Kucka, Vacek, Kadlec (80. Lačný) - Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice