Hlavní obsah

VIDEO: Bohemians 1905 ligu v loučícím se Ďolíčku udrželi, Kladno sestupuje

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 uhráli v předposledním 29. kole nejvyšší soutěže bezbrankovou remízu s Kladnem. To rozhodlo o tom, že Klokani budou hrát v první ligu i v příštím roce. Naopak Středočeši už tak mají jistý sestup, neboť v souběžně hraném duelu vyhrálo Slovácko nad Příbramí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Bálek z Bohemians 1905 (vlevo) v souboji s Patrikem Grossem z Kladna

Článek
Fotogalerie

Domácí Bohemians 1905 do utkání vstupovali s tím, že jim jakýkoliv bodový zisk proti Kladnu zajistí udržení v nejvyšší soutěže. Svěřenci kouče Pavla Hoftycha si proti Středočechům mohli dokonce dovolit i porážku o jednu branku, po níž by Klokani mohli sestoupit už jen v teorii sci-fi. Kladenští totiž svůj první vzájemný zápas s Bohemkou doma prohráli 1:2, a kdyby teď porazili domácí o jeden gól, mluvilo by proti nim i výrazně horší skóre.

Tým od Botiče ovšem už dlouho před zápasem avizoval, že na žádnou matematiku nemyslí a v posledním domácím utkání se bude chtít rozloučit s věrnými diváky jedině výhrou. Za tou šli Klokani mnohem srdnatěji než hosté. Jako první se mohl mezi střelce zapsat častý exekutor standardních situací Jiří Kaufman, který tentokrát ovšem po přihrávce Hartiga mezi tři kladenské tyče nemířil.

O chvíli později se po kličkách mezi obránci Středočechů mohl prosadit Moravec, ani on ovšem gól vsítit nedokázal. To  mohl na druhé straně hřiště po nenápadné šanci potrestat kladenský útočník Tatanašvili, který však nestřelil jen pravou tyč Sňozíkovy brány. Když se v závěru prvního poločasu neprosadil znovu Moravec, šly obě jedenáctky do kabin za bezbrankového stavu.

To všechno samozřejmě sledovaly zaplněné ochozy v Ďolíčku, kam se tentokrát vměstnalo určitě více než povolených sedm a půl tisíce diváků. V kotli domácích totiž byla hlava na hlavě, což byl důsledek toho, že se na stadiónu u Botiče hrála první liga možná naposledy. Vedení Bohemians 1905 totiž přiznalo, že od příští sezóny budou Klokani hrát své domácí zápasy v nedalekém Edenu.

Proto si fandové domácího výběru chtěli utkání pořádně užít a svým oblíbencům proto připravili tradiční nadšenou atmosféru. Ta v Ďolíčku ještě více zhoustla v 68. minutě, kdy byl napomenut žlutou kartou za faul ve středu hřiště hostující Zoubek, který nervy na uzdě neudržel a byl hned v zápětí za řeči vyloučen.

Kladenští, vědomi si velké hrozby sestupu, dalo v posledních minutách všechno do útoku. Proto se také musel domácí gólman Sňozík v brankovišti hodně otáčet, aby pokusy Středočechů zneškodnil. Jednou mu dokonce pomohlo i břevno. Po bezbrankové remíze tak slavili udržení domácí, hosté se s nejvyšší ligou loučí.

Bohemians 1905 – Kladno 0:0 (0:0)
Bez branek. ŽK: Lukáš, Cissé – Procházka, Novotný, Zoubek. ČK: Zoubek po druhé žl. Rozhodčí: Adámek, Kubáň, Slavík. Diváci: 7500:
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Csech, Rychlík - Moravec, Lukáš, Kaufman, Štohanzl (87. Pávek)- Bálek (79. Slezák), Hartig (71. Cissé).
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Beneš, Procházka - Bartoš, Holub (46. Szabo), Cigánek (84. Svoboda), Novotný, Zoubek – Tatanashvili (46. Lička)

Reklama

Související témata: