Hlavní obsah

VIDEO: Ostrava přišla o výhru nad Boleslaví v poslední minutě

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy mohli jít před závěrečným ligovým kolem na první místo a do dvoubodového trháku, ale výhru nad Mladou Boleslaví ztratili v poslední minutě, kdy na 2:2 vyrovnal Táborský. Vedle výhry přišla Ostrava před posledním ligovým kolem v Příbrami také o dva klíčové hráče Neuwirtha s Ličkou, kteří museli odstoupit během utkání pro zranění.

Článek

Dvacet minut to Baníku šlo jako po drátkách. Velký vstupní nápor vyústil rychle ve vedoucí branku, kterou v šesté minutě obstaral Mičola. Po zmatku v pokutovém území téměř z brankové čáry do sítě doklepl střelu Vydry.

Ostrava měla úvod jasně pod svou taktovkou. Ani po gólu její nátlaková hra neustala. Soupeři zatápěla rychlými kontry ze stran a hlavně řadou standardních situací, které pramenily právě z toho, že u většiny míčů byli Středočeši později. Blízko gólu byl ve 12. minutě Lukeš, když Rolko nešťastně změnil dráhu jeho přihrávky, ale míč za překonaným gólmanem Šedou prošel pouze podél brankové čáry. O dvě minuty později domácím vyšel signál z rohového kopu, bombě Ličky, který si seběhl na střelu z šestnácti metrů však chybělo jen pár centimetrů.

Poté se začala osmělovat i Boleslav. Pohledný "ťukes" zakončil Chramosta ještě efektnější střelou přes hlavu, ale Baránek ránu k tyči vytáhl. Pohodu jakoby domácím sebralo zranění stopera Neuwirtha, který po půlhodině odkulhal se svalovými problémy.

Už bez indisponovaného Bolfa se Baníku zcela rozpadl sehraný střed obrany a soupeř toho záhy využil. Procházka našel špatně hlídaného Chramostu, který míč špičkou nohy zvedl nad Baránka.

Ostravským strastem neměl být konec. Hned zkraje druhé půle Baník přišel i o další oporu Ličku, kterého po souboji uprostřed hřiště odnesli na nosítkách a rozehrávka Baníku utrpěla. Z domácích komplikovaných kombinací ve středu plochy Boleslav málem profitovala, Sedláček šel po brejku v 58. minutě sám na gólmana, ale přízemní střelou Baránka neprostřelil.

Kritický okamžik Ostrava přečkala a vzápětí šla opět do vedení. Unikajícího Vydru stáhl v pokutovém území Fabián a Neves se z první ostravské penalty v sezoně v 63. minutě nezmýlil.

Boleslav v závěru mocně tlačila, ale deset tisíc diváků Ostravu doslova hnalo k vítězství. Když už to asi nikdo nečekal, protáhl se hbitý Mendy po levém kraji ostravské obrany, našel Táborského, který si pod velkým tlakem dal na zakončení záležet a parádně obstřelil Baránka. V dvouminutovém nastavení už se pak nic nezměnilo.

FC Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 6. Mičola, 63. Neves z penalty - 38. Chramosta, 90. Táborský. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Moláček. ŽK: Neves - Kalina, Rolko, Fabián, Šeda, Táborský. Diváci: 10.090.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth (31. Greguš), Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička (54. Wojnar) - Vydra, Varadi, Mičola. Trenér: Koubek.
Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Janíček, Rolko, Fabián (76. Hrdlička) - Procházka (67. Táborský), Kúdela - Brunclík, Sylvestre, Sedláček (79. Mendy) - Chramosta. Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: