Hlavní obsah

VIDEO: Střížkovští Bohemians dvakrát vedli, s Plzní však znovu nevyhráli

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha se ani podeváté za sebou nedočkali vítězství, přestože v předposledním kole doma překvapivě dvakrát vedli nad Plzní. Ta však vždy dokázala rychle odpovědět a odvezla si bod za remízu 2:2. Bohemians tak kvůli 20 bodovému odpočtu zakončí sezonu v mínusu. Domácí šli do vedení po trefě Jeslínka, který po 340 minutách ukončil střelecký půst Bohemians, druhý gól přidal Flachbart z penalty. Za hosty však srovnávali Rada s Bystroněm.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Jeslínek (vpravo) dostal Bohemians Praha do vedení.

Článek

Plzeň překvapivě nastoupila v téměř nejsilnější sestavě, přestože ji v týdnu čeká finále Ondrášovka Cupu s Jabloncem. Trenér Vrba zřejmě chtěl, aby se jeho klíčový hráči udrželi před veledůležitým zápasem udrželi v tempu a proti poslednímu týmu tabulky nabrali sebevědomí. Plzeň také od úvodního hvizdu domácí zatlačila, ale z počátku šlo spíše o platonický tlak. Šance přišly až po úvodní čtvrthodině.

Nejdříve se po sérii narážeček a patičce Koláře dostal do zakončení Rajtoral a s jeho nebezpečnou střelou pod břevno si s námahou poradil Beláň, který reflexivně vyrazil míč na roh. Z následného závaru nic nebylo. Další nebezpečná šance však přišla záhy. Horváth našel dlouhým pasem za obranu Rezka, který se řítil do zakončení, ale trefil jen boční síť. Hosté nic nevytěžili ani ze série rohových kopů, které tentokráte Horváthovi tolik nevycházely.

Nadále se hrálo většinou na polovině domácích, hráči Bohemians však chtěli odčinit předchozí tři domácí debakly a v obraně hráli s daleko větší koncentrací. Do poločasu je překvapil už jen Horváth nečekanou hlavičkou, po které se musel natahovat Beláň.

Domácí brankář nadále podával spolehlivý výkon a poradil si i s ranou Petržely. Po hodině hry však jen sledoval, jak se Rezkův přímý kop odráží od břevna zpět do hřiště.

Plzeň však záhy neproměněných šancí litovala: Fenyk zatáhl rychlý brejk, prostrčil míč na Jeslínka a mladý útočník zapůjčený ze Sparty potvrdil roli nejlepšího střelce Bohemians, podstřelil brankáře Ticháčka a slavil již sedmý ligový gól.

Plzeň sice okamžitě srovnala, ale Rezek byl v ofsajdu. Hráči Bohemians přesto duel do vítězného konce nedotáhli. V 70. minutě se plzeňský Rada schovával u tyče a počkal si na centr, který uklidil do sítě.

Vyrovnaný stav však trval jen do 79. minuty, než střídající Ibe vybojoval pokutový kop a Flachbart z penalty vrátil Bohemians vedení. Jenže když už se domácí chystali na oslavy vítězství, naskočil si na Horváthův centr Bystroň a vyrovnal na konečných 2:2. Pro Plzeň to byla pátá remíza z posledních sedmi zápasů.

Bohemians Praha - FC Viktoria Plzeň 2:2 (0:0)
Branky: 63. Jeslínek, 79. Flachbart - 70. Rada, 85. Bystroň. Rozhodčí: Franěk - Handlíř, Gallo. ŽK: Lencevič, Fenyk, Očovan - Horváth. Diváci: 180.
Bohemians: Beláň - Flachbart, Macháček, Lencevič, Modeste - Fenyk, Dittrich (79. Očovan), Grznár, Ježdík - Jeslínek (89. Wakui), Pospíšil (67. Ibe). Trenér: Jindráček.
Plzeň: Ticháček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Lecjaks (76. Limberský) - Petržela, Kolář (90. Darida), Rada, Horváth, Jiráček (59. Střihavka) - Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: