Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:1VIDEO: Slovácko porazilo Příbram a ligu nakonec zachránilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Ondřejka 1 : 0
50. da Silva 1 : 1
55. Zelenka 2 : 1

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka porazili brankami Ondřejky a Zelenky Příbram 2:1, a to jim při současné remíze Kladna definitivně zajistilo účast v lize i pro příští ročník. Příbram navzdory porážce odvedla bojovný výkon, Rodriguez vyrovnal na 1:1 a hosté až do poslední chvíle sahali po remíze.

Článek

Trenér Slovácka Miroslav Soukup vsadil na sestavu. která před osmi dny porazila Mladou Boleslav. Pouze na levé straně středové řady Valenta nahradil Svízelu. Hned od prvních minut z výkonu Slovácka vyzařovala touha získat tři body útočným fotbalem. Dlouho ale akcím chyběla přesnější koncovka. Ve 13. minutě se ocitl sám před brankářem Krbečkem Švancara, ale už neměl čas k zakončení.

Po karetních trestech oslabená Příbram, která v celé sezoně získala na soupeřových hřištích pouze pět bodů, však hrozila bleskovými protiútoky. Po čtvrt hodině Pilíkovu ránu stačil Filipko vyrazit. Další možnost Slovácko propáslo ve 26. minutě, když Rodriguesovu malou domů chytil brankář Krbeček. Výhodu nepřímého kopu ale gólman zlikvidoval, Košútovu střelu vyrazil. O čtyři minuty později si poradil i se Švancarovou stelou.

Zkušený Švancara stál u zrodu vedoucí branky. Těsně před koncem prvního poločasu sebral míč Tarczalovi a z protiútoku přihrál vlevo nabíhajícímu Ondřejkovi. Jeho střelu sice stačil Krbeček tělem přibrzdit, míč se ale pomalu dokutálel do příbramské sítě.

Po změně stran se Příbram vzchopila a v 50. minutě po trestném kopu zmrazil náladu domácích fanoušků Rodrigues, který patičkou usměrnil míč za Filipkova záda. Slovácko ale rychle odpovědělo. O pět minut později našel Kordula volného Zelenku, jenž si stačil zpracovat míč a přesnou střelou k tyči zaznamenal svůj první gól v dresu Slovácka.

Hra dostala spád, ofenzivní pojetí vyneslo Slovácku i další příležitosti. Fujerikovo zakončení bez přípravy mířilo nad branku, podruhé tentýž hráč trefil jen obránce Nohýnka. Skvělou partii rozehrál zejména Švancara, který znamenal přihrávkami i zakončením největší pro brankáře Krbečka.

V poslední čtvrthodině Příbram zvýšila svou aktivitu a svému soupeři zle zatápěla. Čtyři minuty před koncem zachraňoval v poslední chvíli Filipko, který s námahou vytáhl dělovku Rodriguese nad břevno. Slovácko už ale cenné vítězství a s ním i ligovou příslušnost udrželo.

1. FC Slovácko - 1. FK Příbram 2:1 (1:0)
Branka: 44. Ondřejka, 55. Zelenka - 50. Rodrigues. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Šmejkal. Diváci: 5458.
Slovácko: Filipko - Abrahám, Kuncl, Košút, Kubáň - Fujerik (85. Němčický), Zelenka (79. Nečas), Kordula, Valenta - Ondřejka, Švancara (90. Nestorovski). Trenér: Soukup.
Příbram: Krbeček - Šmejkal, Plašil, Nohýnek, Pleško - Klesa, T. Pilík (79. Šlapák), Tarczal, Borek - Wágner (75. Jirouš), Rodrigues. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: