Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec zdemoloval Slavii a znovu je ve hře o titul

Radek MalinaPrávo

Jablonec znovu živí naději na titul. Slavii na jejím stadiónu totálně zdemoloval. Svěřenci trenéra Komňackého se pro „sešívané“ stali noční můrou jara. Nejprve vypráskali Pražany z Ondrášovka Cupu, který měl znamenat pro Ciprův tým záchranu sezóny, v sobotu pak vyhráli zcela jednoznačně i v předposledním ligovém kole, po němž mají s ohledem na další výsledky neskutečně blízko i účasti v Evropské lize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Jablonce oslavují jednu z branek na hřišti Slavie

Článek

Slavia vstoupila do duelu ofenzivně, jenže Vlček se hned v prvních sekundách přes Drska k zakončení neprotlačil. Za deset minut pak Krajčík nachystal lahůdkovou stoprocentní pozici pro Jandu, jenže ten jen dokumentoval současné žalostné rozpoložení Pražanů a z deseti metrů vůbec netrefil branku.

Nejvěrnější diváci ještě stále úřadujícího mistra pak přihlíželi demolici zbídačeného obhájce. Hosté skvěle bránili, byli důraznější, pohyblivější a čišela z nich touha po úspěchu. Nebylo divu, když v jejich základní sestavě byla šestice Zábojník, Jablonský, Eliáš, Jarolím, Kovařík a Pekharta, která v minulosti ve Slavii působila.

A právě bývalí hráči týmu z Edenu nachystali domácím zkázu. Nejprve po Jarolímově stříleném centru Pekhart, v létě ze Slavie doslova vypovězený, patičkou otevřel skóre. Vzápětí pak právě dirigent Jarolím, v průběhu podzimu rovněž vyštvaný na sever Čech ze Slavie, po sólu od půli hřiště překonal Vaniaka, a prakticky tak rozhodl.

Domácí byli totiž zcela neškodní. Naopak ještě Lafata mohl rozdíl zvýšit před přestávkou. Ale učinil tak až po obrátce, kdy proměnil jasnou pozici v třetí gól. Zkazit radost mohl Severočechů Grajciar, ale pálil jen do tyče. Po kombinaci s J. Černým a parádním centru Krajčíka pak pálil z hranice velkého vápna jen do náruče Špita. Ten čistým kontem položil základ k sedmému zápasu Severočechů bez prohry.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 0:3 (0:2)
Branky: 26. Pekhart, 39. Jarolím, 75. Lafata. Rozhodčí: Damková - Kordula, Večeřa. ŽK: Hubáček, Krajčík - Loučka, Kovařík, Jarolím, Drsek. Diváci: 4605.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Hošek (25. Grajciar), Trapp, Hubáček - M. Černý, Ragued, Janda (61. Šenkeřík), J. Černý - Vlček, Ivanovski (72. Tecl).
Jablonec: Špit - Krejčí, Zábojník, Drsek, Jablonský - Jarolím, Eliáš (73. Vošahlík), Loučka, Kovařík (87. Kocourek) - Pekhart (76. Michálek), Lafata.

Reklama

Související témata: