Hlavní obsah

Ztratit se dá všechno, i titul, ví Chovanec po plichtě v Liberci, kterou bral

LIBEREC

Ještě než stačili propadnout totálnímu zmaru a zklamání, zastihla je spásná zpráva z Ostravy. Fotbalisté Sparty sice v Liberci znovu nevyhráli, jenže body za remízu s Mladou Boleslaví ztratil i Baník... „Vlastně jsme titulu o zápas blíž,“ poznamenal autor dvou gólů Juraj Kucka. „Jenže ztratit se dá úplně všechno. I titul,“ mírnil jeho nadšení kouč Jozef Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

Ukopali u Nisy jen bod a měli truchlit. Těsně po skončení zápasu se však fotbalisté Sparty dozvěděli, že také Baník remizoval 2:2 s Mladou Boleslaví. A tak se sice do mistrovské hry znovu vrátil i třetí Jablonec, na prvních dvou místech se ovšem kolo před koncem nic neměnilo. V to snad ani Sparta vzhledem ke svému výkonu doufat nemohla...

„S bodem musím být spokojený. Upřímně - na víc jsme v Liberci neměli. To samé bych musel říci i v případě, že by Baník doma vyhrál,“ přiznal kouč Jozef Chovanec.

Nevzpomněl si, že by během svojí dlouhé kariéry zažil zápas, v němž by se o titulu rozhodovalo až v posledním kole. A duel v Liberci pro něj musí být velkým varováním, že ani závěrečné domácí utkání s Teplicemi nemusí být snadnou záležitostí lídra tabulky.

Podruhé už na další výsledky čekat nechtějí

„Ztratit se dá všechno, tedy i mistrovský titul. A když Teplice neporazíme, tak ho ztratit můžeme. Tak ale nechci přemýšlet. Je třeba si věřit a udělat maximum, abychom poslední krok zvládli,“ poukázal Chovanec.

On ani hráči průběžný stav z Ostravy neznali, výsledek se dozvěděli až po svém zápase. „Teď už to dotáhnout musíme. Poslední zápas vyhrajeme a začneme slavit,“ troufal si Juraj Kucka, který dvěma góly zařídil aspoň remízu. „Baník hrál také nerozhodně a jeden krok je za námi, takže jsme titulu vlastně blíž,“ usmíval se slovenský zbojník ze středové řady.

„Ani já si nepamatuji, že bych během kariéry někdy hrál o titul ještě v posledním kole. Ztratit se dá opravdu všechno, protože když Teplice neporazíme, budeme muset zase čekat na výsledky Ostravy a Jablonce. Přesto věřím, že jsme natolik morálně silní, abychom poslední krok zvládli,“ líčil zkušený Libor Sionko.

Závěr zápasu si vůbec nepamatuje nešťastník Kušnír, který po srážce s Liškou klopýtal jako boxer po K.O. „Po zápase si musel v šatně lehnout. Asi se mu ještě točí hlava z toho, že nedal penaltu...“ rýpl si Chovanec.

Reklama

Související témata: