Hlavní obsah

Stávají se horší věci, takový je fotbal. Znělo z kabiny sestupujícího Kladna

PRAHA

Aby si fotbalisté Kladna udrželi před posledním kolem naději na udržení v nejvyšší soutěži, museli tým Bohemians 1905 porazit minimálně o dvě branky, anebo se spoléhat, že Slovácko naplno nebude bodovat v duelu s Příbramí. Ani jedno se v sobotním 29. kole nestalo, a tak Kladenští doprovází do druhé ligy Střížkov. „Bolí to hodně, ale udržení jsme si měli vybojovat už v předešlých zápasech,“ řekl zadák Středočechů Vít Beneš.

Foto: Sport.cz

Jeden ze zklamaných hráčů Kladna po zápase s Bohemians 1905

Článek
Fotogalerie

Kladno vědělo, že v Ďolíčku musí útočit, aby v případě očekávaného vítězství Slovácka nad Příbramí mohli v sestupových vodách držet ještě Klokany. Proto museli u Botiče vyhrát minimálně o dva góly. Průběh zápasu se však vyvíjel úplně jinak. Byli to totiž domácí, kteří svého soupeře nejednou přikovali ve vlastní šestnátce a pro branku Kladna byli neustále nebezpeční. Na druhé straně ovšem i Středočeši zahrozili, když nastřelili tyč a břevno.

„V poločase jsme dostali informaci, že Slovácko vede. Řekli jsme si, že musíme bojovat a dát nějaký gól. To se bohužel nestalo. Čekali jsme, že Slovácko vyhraje, bylo to téměř jasné,“ řekl Beneš s tím, že se Kladenští museli spoléhat hlavně sami na sebe. „Bolí mě to hodně, na Kladně jsem pět let. Nejde jen o tenhle zápas, měli jsme vyhrát už v dřívějších utkáních,“ pokračoval důrazný stoper Středočechů.

Na záchranu měli

„Měli jsme teď dobrý tým a taky jsme měli na to, abychom se zachránili. Dělali jsme ale velké individuální chyby,“ vyzdvihl Beneš jeden z hlavních faktorů, proč střížkovskou Bohemku do druhé ligy doprovodí právě jeho Kladno. „V kabině bylo ticho, všichni tam truchlili, takový je fotbal. Stávají se horší věci,“ dodal v zápětí.

Všechno mohlo být pro Kladno ještě jinak, kdyby ve druhém poločase dokázal udržet nervy na uzdě středopolař hostů David Zoubek. Ten nejprve viděl za faul ve středu hřiště žlutou kartu, za následné protesty pak hned vzápětí ještě červenou. „Nechal jsem se zbytečně vyprovokovat fanoušky, o kterých se říká, že fandí slušně a nikoho neuráží,“ poznamenal s velkou dávkou ironie Zoubek. „Beru to na sebe, bylo to zbytečné. Fanoušci si ale ty nesmyslné narážky a vulgární řeči mohli odpustit,“ poznamenal.

Právo na straně Střížkova

„Stále se říká, že příznivci vršovické Bohemky fandí jen svému klubu. Ale z jejich strany mě to nezaskočilo, nešlo jen o urážky na moji osobu. Domácí fandové holt nedokážou přenést přes srdce, že právo je na střížkovské straně,“ domnívá se Zoubek s poukazem na kauzu dvou prvoligových týmů nesoucích ve svém názvu jméno Bohemians.

To ovšem nebylo v Ďolíčku všechno, do čeho se Zoubek připletl. V návalu emocí po vyloučení prošel kolem domácího pořadatele, který se chvíli nato sesul k zemi. Vedení domácích tvrdí, že byl pořadatel zasažen pěstí do obličeje. „Nikoho jsem se nedotkl, šel za mnou pořadatel, který se tam chtěl namotat. Pak jsem viděl, že spadnul,“ okomentoval danou situaci zkušený hráč hostů, který paradoxně v této sezóně působil v obou týmech, jež nyní potkal sestup. Na podzim totiž Zoubek oblékal ještě dres střížkovských Bohemians. „Tohle je fotbal. Oba týmy spadly. Uvidíme co bude dál. Nechci teď v Kladně utíkat z boje,“ dodal.

Reklama

Související témata: