Hlavní obsah

Eden vnímám jako zradu, podraz a levárnu, míní gólman Bohemky Sňozík

PRAHA

Slavili záchranu, a přesto na nich byl patrný smutek. Fotbalisté Bohemians 1905 po bezbrankovém utkání 29. kola proti Kladnu věděli, že i v příštím ročníku budou bojovat o prvoligové body. Na druhou stranu jim však také bylo jasné, že to už nebude v Ďolíčku. Odtamtud se Klokani totiž stěhují do nedaleké Synot Tip Arény. „Snad si v Ďolíčku s fanoušky při fotbale ještě jednou dáme párek a pivo,“ přejí si hráči Bohemky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

Hráči Bohemky potřebovali v sobotním 29. kole, aby neprohráli s fotbalisty Kladna o více jak jednu branku. Když se u Botiče v záchranářském boji netrefil žádný z hráčů, bylo jasné, že první ligu budou hrát i v příští sezóně fotbalisté Bohemky, naopak Kladenští padají o soutěž níž.

Za jiných okolností by fotbalisté domácího týmu křepčili a vychutnávali si neutuchající radost z udržení mezi ligovou elitou. Sobotní duel ve Vršovicích byl však poznamenán tím, že šlo o poslední zápas v Ďolíčku. Poslední v této sezóně, a dost možná, že i poslední vůbec. Vedení Bohemians 1905 totiž v minulém týdnu potvrdilo, že příštích pět let bude hrát Bohemka své domácí zápasy v Edenu.

Záchrana s hořkou příchutí

„Je to pro mě hodně těžký, je to záchrana s opravdu hořkou příchutí,“ přiznal gólman Klokanů Radek Sňozík. „Jsem rád, že jsme ligu uhájili. Zároveň jsem ale zklamaný z toho, co se kolem Ďolíčku děje,“ pokračovala brankářská jednička Bohemky. „Byl jsem ze všeho přešlý. Lidi by možná byli šťastnější, kdybychom spadli do třetí ligy a oni mohli chodit sem. Co se dá dělat,“ dodal.

Brankář fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozíkfoto: Právo/Jan Handrejch

„Dokud je nějaká šance, věřím, že si tady ještě někdy zahrajeme. O mě vůbec nejde, tady jde o lidi. Snad se sem liga zase vrátí a já si sem s fanoušky budu moct přijít dát párek, pivo a podívat se na fotbal,“ přeje si Sňozík. „Eden vnímám jako zradu, podraz, levárnu. Je to levá na všechny lidi. Nevěřím, že do Edenu bude chodit tolik lidí, co sem. Já se jim divit nebudu, samozřejmě ale bychom chtěli, aby nás povzbuzovali jako teď,“ dodal gólman vršovické Bohemky s tím, že ho po konci aktuálního ročníku čeká plánovaná operace kolene.

Snad Ďolíček odkoupí

Nejen Sňozík, ale i zkušený zadák domácích Marek Nikl neprožíval jen euforii. „Jsme z toho všichni smutní, makali jsme, abychom zachránili ligu. Budeme doufat, že stadión někdo odkoupí a zachrání ho,“ přeje si důrazný stoper Bohemky, který se rozhodl po sezóně ukončit kariéru na té nejvyšší úrovni. „Na hřišti nebyl čas na nostalgii,“ přiznal Nikl. „Doufám, že lidi budou chodit i do Edenu,“ dodal.

Reklama