Hlavní obsah

Fotbalová Sparta láká brankáře Zítku z Anderlechtu

PRAHA

Fotbalová Sparta má zájem o brankáře Daniela Zítku z Anderlechtu Brusel. Pražané v příštím týdnu budou jednat s vedením belgického klubu o podmínkách Zítkova uvolnění, protože čtyřiatřicetiletý gólman má v týmu belgických šampionů smlouvu ještě na další sezónu.

Článek

"Dokud neskončí naše soutěž, nechceme celou věc komentovat. S Danem (Zítkou) jsme v kontaktu, ale zatím jsme se nedostali ke konkrétním jednáním. Záležet bude i na postoji Anderlechtu, kde Danovi stále běží smlouva. S Anderlechtem bychom měli jednat příští týden," řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava. "Teď se chceme soustředit na konec naší ligy, pak by všechno mohlo být jasnější," uvedl.

Podle belgických médií Zítka zvažuje i jiné možnosti. Nabídky prý má od belgických klubů, úplně prý nevylučuje ani setrvání v Anderlechtu.

Sparťané sice mají v Jaromíru Blažkovi jasnou brankářskou jedničku, ale zkušený sedmatřicetiletý gólman si v dubnu poranil koleno a není jasné, kdy bude znovu chytat. Poslední čtyři ligová utkání odchytal jeho náhradník Matúš Kozáčik, ale vedení Sparty v předstihu začíná uvažovat o dalších alternativách pro případ, že by Blažek zůstal mimo hru delší dobu.

Pro Spartu je první volbou Zítka, který se s Blažkem dobře zná z reprezentace. Spolu absolvovali třeba předloňské mistrovství Evropy, kde kryli záda Petru Čechovi. Zítka nyní v Anderlechtu dokončuje svoji osmou sezónu, v níž "Fialky" ukončily dvouleté panování Standardu Lutych a stanuly na belgickém trůnu.

Zítka, který byl v Anderlechtu u čtyř titulů, však ztratil post dlouholeté jedničky. Před rokem a půl si zlomil nohu a během rekonvalescence o pozici prvního brankáře přišel, i když v sobotu po delší době dostal šanci v ligovém utkání proti St. Truidenu. Zítka ale netají, že by se rád vrátil do Česka, aby byl blíže rodnému Havířovu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava