Hlavní obsah

Trenér Beránek po posledním ligovém kole v Brně skončí

BRNO

Trenér Miroslav Beránek ukončí po sezoně své angažmá u fotbalistů Brna. Třiapadesátiletému kouči vyprší koncem června smlouva a na nové se s klubem nedomluvil. V Brně působil Beránek půldruhého roku od prosince 2008, kdy vystřídal Petra Uličného. Nového trenéra zatím vedení klubu hledá.

Článek

Naposledy povede Beránek Brňany v sobotním utkání posledního ligového kola proti Bohemians 1905.

"Zatím nevím, jaké budou moje další fotbalové osudy. S nikým jsem ještě nejednal. Dopoledne jsem pouze před tréninkem hráčům sdělil svoje rozhodnutí v Brně skončit," uvedl Beránek na dnešní tiskové konferenci. "Klub i já jsme měli jiné představy o našich výsledcích. Je to logické vyústění. Teď se soustřeďuji na poslední zápas sezóny a potom začnu hledat," dodal Beránek.

O jeho služby se podle neoficiálních informací zajímá Slavia. "Záleží na okolnostech a také vední Slavie, zda bude mít zájem o moji práci. Bylo by lepší tuto otázku položit někomu jinému. Do skončení sezony to nechci jakkoliv komentovat," reagoval Beránek, který vedl Slavii už v letech 1993-1995 a v sezóně 2002/2003.

Sedmizápasové čekání na výhru

Angažmá v jihomoravské metropoli se Beránkovi příliš nevydařilo. V předchozí sezóně skončili Brňané pod jeho vedením jedenáctí, nyní jim těsně před koncem soutěže patří desátá příčka. V současné sezóně zažili Brňané na podzim i na jaře obdobný scénář: po vynikajícím startu je postihl herní i výsledkový útlum.

Na jaře čekali sedm zápasů na vítězství a krizi ukončilo až v minulém kole vítězství v Českých Budějovicích. Výsledky ale ovlivnila i rozsáhlá marodka a absence klíčových opor. Obránce Jan Trousil například odehrál v sezóně zatím pouze dvanáct zápasů.

Už po podzimní části vedení klubu chtělo předčasně s Beránkem ukončit smlouvu. O jeho dalším setrvání se rozhodlo až po hlasování představenstva, které dalo Beránkovi další důvěru.

"Moje pocity při odchodu budou smíšené. Ne všechno se mi podařilo naplnit. Na druhé straně jsem poznal v Brně spoustu nových dobrých lidí," řekl Beránek.

Velkým zklamáním pro něj prý bylo, že v Brně našel velmi špatné tréninkové podmínky pro mládež. Dvě umělá travnatá hřiště pro šestnáct mládežnických týmů označil Beránek za nedůstojné. Rozčarován byl i ze slabých návštěv na stadiónu na Srbské. "Je pro mě zklamáním, jaké má dvacet let po revoluci druhé největší město v republice podmínky pro sport. Doufám, že konečně politici po volbách naplní i v tomto směru svoje sliby," dodal.

Jeho nástupce nyní vedení klubu hledá. "Rozhodnutí o novém trenérovi padne po sezoně, zatím jsme oslovili několik koučů," poznamenal tiskový mluvčí klubu Boris Keka.

Reklama

Související témata: