Hlavní obsah

Když Brabec završí mistrovský hattrick, pohostí i „spojence“ Táborského

dos, zpSport.cz

Unikátní bilanci má na dosah. Pokud se fotbalisté Sparty po sobotním duelu s Teplicemi stanou českými šampióny, obránce Erich Brabec získá mistrovský titul potřetí za tři roky. Dvakrát zvedl pohár nad hlavu jako kapitán Slavie, teď může titul obhájit jako opora věčného rivala. Kvůli tomu také ostatně v zimě z Turecka na Letnou přišel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Erich Brabec má na dosah třetí mistrovský titul.

Článek

Jste vlastně jediný sparťan, který obhajuje titul.

Byl by to samozřejmě hodně příjemný pocit, získat za tři roky tři tituly. A já věřím, že už to v sobotu nepustíme.

Přitom po remíze v Liberci jste mohli být de facto ze hry...

Bylo mi opravdu hrozně, s titulem jsem se už loučil. Pak ale přiběhli naši náhradníci s tím, že Boleslav v Ostravě v poslední minutě vyrovnala. Takže smutek vystřídala obrovská radost, že titul pořád máme ve vlastních rukou.

Remízu na Bazalech trefil mladoboleslavský útočník Táborský. Jak se mu odvděčíte?

Psal jsem mu nějaké esemesky. Přece jen nám trochu pomohl, ale poslední krok je stejně na nás.

O co by si váš kamarád asi tak mohl říci?

Táborák není žádná stydlivka. Jak ho znám, o něco si klidně řekne sám. Nejspíš začnu tím, že ho po lize pozvu na večeři. To ostatní by mělo zůstat jen mezi námi.

Nepřipomíná vám letošní detektivka poslední kolo před dvěma lety, kdy ještě hrály o titul na dálku Slavia i Sparta?

Určitě. Šlo o titul a navíc jsme otevírali nový Eden. Tehdy ovšem stačilo Slavii uhrát remízu s Jabloncem a mohli jsme slavit. V sobotu musíme vyhrát. Přijít o titul před vyprodanou Letnou, to by byl malér.

Jenže Spartě se v posledních sezonách proti Teplicím nedaří.

Čeká nás těžký zápas. Teplice mají hodně silné a dobře složené mužstvo, které dává hodně gólů. Patří do naší klubové špičky. Já jen doufám, že se nám podaří rozhodnout brzy. Nikdo z nás by se nechtěl nervovat jako v Liberci.

Máte stejně bodů a o pět gólů lepší skóre než Baník. Co když Ostrava v Příbrami napodobí Chelsea, která si v posledním kole Premier League došla pro titul kanonádou 8:0 proti Wiganu?

Tak to mi přijde jako science fiction. Stát se může všechno, přesto si myslím, že takový výsledek se v Příbrami určitě nezrodí.

Skóre však může o titulu rozhodnout.

S tím nepočítám. Věřím, že Příbram doma s Baníkem neprohraje.

O titul hraje se Spartou a Baníkem i Jablonec. Kdo z tohoto trojlístku by podle vás měl největší šanci dostat se do Ligy mistrů?

Pevně věřím, že jako mistři se o postup budeme pokoušet my. Kroků pro českého mistra je však dost a dost. A rok od roku to bude těžší...

Kde máte uložené dvě mistrovské medaile, které jste získal se Slavií?

U mámy ve Větřní v jižních Čechách.

A sparťanskou byste uložil hned vedle dvou slávistických?

Nemá smysl bavit se o titulu, dokud ho opravdu nevyhrajeme. Pak bych to nechal na mámě, ona si to už pohlídá. Kéž by tuhle starost měla.

Reklama

Související témata: