Hlavní obsah

Lukeš: Nevěřím, že by frajeři jako Verbíř nebo Vachoušek přijeli na Spartu prohrát!

„Už je hotovo, mistrem bude Sparta.“ Tahle slova řekl zdrcený kapitán Baníku Martin Lukeš bezprostředně po sobotním utkání s Mladou Boleslaví, v němž jeho tým přišel o vítězství brankou v poslední minutě. Dneska mluví jinak. „Znovu myslíme pozitivně, mistry můžeme být i my!“

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost fotbalistů Ostravy z gólu Martina Lukeše na Slavii

Článek

Lukeš obrat myšlení vysvětlil obrovským zklamáním, které v sobotu prožíval. „Bylo mi hrozně. Přišel jsem domů a bylo mi pořád nanic. Nemohl jsem usnout, špatně jsem spal. I v neděli jsem byl ještě špatný, ale pak jsem se otřepal a je výborné, že podobně se otřepali také ostatní spoluhráči.“

Věříte, že Teplice mohou bodovat na Spartě, anebo si myslíte, že nastřílíte Příbrami o pět gólů více než Sparta Teplicím, abyste srovnali manko v rozdílu skóre?

Brankové závody se sparťany jsou utopií. Tahle pravděpodobnost je menší než jedno procento. Já osobně věřím, že Teplice jsou silným týmem, který může Spartě hodně znepříjemnit život.

Teplice si ještě mohou zahrát Evropskou ligu a to v případě, že mistrem nebude Jablonec a ten porazí ve finále Poháru ČMFS příští týden Plzeň. Takže když se Spartou prohrají, mají jistotu, že Jablonec ligu nevyhraje. Co na to říkáte?

Nechce se mi věřit, že by takoví frajeři jako jsou Verbíř, Vachoušek nebo Lukáš přijeli na Spartu prohrát. Nevěřím, že by chtěli číst v novinách, že ten zápas vypadal všelijak, jenom ne důvěryhodně. Ale jak hrála Sparta s Teplicemi nebo Jablonec s Českými Budějovicemi nás může začít zajímat až když vyhrajeme v Příbrami.

Jste si jistý, že všichni hráči Baníku ještě věří v titul a budou bojovat v Příbrami jako o život do poslední minuty?

Ano, tím jsem si jistý. Vždyť ty kluky znám. V mančaftu je opravdu dobrá nálada. Jeden gól v poslední minutě nás může těžce zarmoutit, ale nemůže nás zlomit. Opakuji, myslíme pozitivně. Když vyhrajeme v Příbrami, tak je zcela jisté, že skončíme první, anebo druzí. O to se přece musíme porvat.

Stoprocentně nebude hrát Lička, který v sobotu utrpěl otřes mozku, start stoperů Bolfa a Neuwirtha je nejistý. Bojíte se oslabení?

Ne, protože doufám, že Maria nějak změněným způsobem hry nahradíme a stopeři nakonec nastoupí.

Reklama

Související témata: