Hlavní obsah

Není nad čím spekulovat. Jdeme vyhrát, hlásí vůdce letenské kabiny Řepka

Zdeněk Pavlis, Pavel DosadilSport.cz

Za panující ligové konstelace sparťanští fotbalisté moc dobře ví, že pokud spanilou jízdu letošní sezónou završí i výhrou v posledním dějství nad Teplicemi, kalkulovat nemusí, natož aby se některého ze soupeřů ohlíželi. „Nemáme nad čím spekulovat. Jdeme vyhrát a když vyhrajeme, bude to stačit,“ opakuje vůdce letenské kabiny Tomáš Řepka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapitán Sparty Tomáš Řepka

Článek

Na vás jako na nejzkušenějším hráči bude, abyste mladší spoluhráče kolem sebe uklidnil natolik, aby klíčové střetnutí zvládli. Jak moc jste jim v uplynulých dnech důležitost zápasu připomínal?

Nebylo to zapotřebí, protože slyšeli, viděli a četli toho dost, aby věděli, jak náročné utkání nás čeká a co v něm musí udělat. Prostor na nějaké vysvětlování tady prostě není.

Přesto byste je vy jako starší a zkušený fotbalista měl ale přece jen podržet...

Samozřejmě že my starší půjdeme do utkání naplno a na mladých bude, aby jezdili a běhali stejně, jako my, staří psi. Když mně bylo o pár desítek let méně, úplně mně podobný příklad stačil.

Jenže vy jste byli přece jen trochu jiná generace...

Pravdou je, že pár typů, které je třeba upozornit, že se hraje o něco jiného než obvykle, i v našem mančaftu máte.

Přesto ale nepochybujete, že klíčové střetnutí zvládnete...

Nemáme nad čím spekulovat. Na plac musíme vyrukovat s tím, že jdeme vyhrát. A když vyhrajeme, bude to na titul stačit.

Pokud by ovšem neuspěla Ostrava a tři body nezískal ani Jablonec, vyhrát nemusíte a titul stejně získáte...

Výsledky soupeřů neřešíme a je nám úplně jedno, jak jejich zápasy dopadnou. Máme svůj zápas a ten musíme vyhrát.

Takže v kabině, nebo v průběhu vaše utkání bude zakázáno předávat informace, jak stav ostatních zápasů vypadá?

To nikdo nikdy nechtěl vědět a ani proti Teplicím vědět chtít nebude. Je přece nesmysl se domnívat, že budeme do utkání šlapat víc, když se dozvíme, že ve druhém zápase je stav nerozhodný. Takhle to nefunguje...

V minulém kole v Liberci ale na vás byla úleva přímo patrná, když jste zjistil, že Ostrava doma s Mladou Boleslaví také jen remizovala a vy máte cestu k titulu dál volnou...

Jenže to bylo až poté, co naše utkání skončilo. Ani o přestávce, ani v průběhu zápasu se nikdo z nás nepídil, jak Baník hraje. Jen podle reakce našich fanoušků jsme mohli usuzovat, že se v Ostravě něco děje.

Mimochodem – jak moc spoléháte na pomoc fanoušků v posledním utkání?

Došlo na mé přání, protože hned v úvodu jara jsem říkal, že by bylo hezké, kdybychom o titulu rozhodli v úplně posledním zápase na domácím hřišti před našimi fanoušky. Na Letné bude vyprodáno, takže to bude bomba. Pro nás hráče, pro trenéry, pro diváky natěšené na mistrovské oslavy zrovna tak. I proto bude naše odpovědnost velká.

Nebojíte se reakce publika, kdyby se vám nedařilo a stav zápasu by byl dlouho na vážkách?

Proč? Když pojedeme na plný plyn a lidé uvidí ochotu, s níž za titulem jdeme, nenajde se určitě nikdo, kdo by na nás pískal či hulákal. A my ve vítěznou tečku za letošním ligovým ročníkem věříme. Všichni do jednoho!

Reklama

Související témata: