Hlavní obsah

Na zápas do Příbrami vyrazí asi 800 příznivců ostravského Baníku

OSTRAVA

Přibližně 800 příznivců ostravského Baníku, který bojuje o fotbalový titul, vyrazí podle policie v sobotu ráno na poslední zápas svého týmu do Příbrami. Cestovat budou vlakem a osobními vozy. Podle policie jde o vysoce rizikový zápas. Nasazeny budou stovky policistů.

Foto: Aleš Krecl

Fanoušci Baníku zamíří v sobotu do Příbrami.

Článek

"Podle našich informací bylo na zápas prodáno pro fanoušky Baníku zhruba 800 vstupenek. Předpokládáme, že asi 500 z nich pojede na zápas vlakem," řekl mluvčí. Dodala, že tato početná skupina s největší pravděpodobností využije vlaku Jan Perner, který z Ostravy-Svinova odjíždí v 08:09. "Tento vlak České dráhy posílí o šest vozů. Budou řazeny na konci soupravy. V Praze se odpojí a speciálním vlakem odjedou do Příbrami. Tam by měl spoj dorazit okolo 14:00," doplnil s tím, že ve vlaku pojede sedm desítek policistů.

Na zápas se připravuje i příbramská policie. "Utkání bylo vyhodnoceno jako vysoce rizikové, takže na sobotu je vyhlášeno bezpečnostní opatření. Bude do něj nasazeno kolem 200 policistů jak v uniformě, tak v civilu," mluvčí příbramské policie Monika řekla Schindlová. Dohled nad veřejným pořádkem bude podle ní zajišťovat pořádková jednotka, psovodi, antikonfliktní tým, dopravní policisté a doprovody vlaků. Ostravští fanoušci se přesunou v doprovodu policie z nádraží na stadion pěšky.

Také příbramský klub se chystá na velké manévry. Do akce nasadí téměř 150 mužů z ochranky a bezpečnostní agentury, kteří budou během utkání dbát na pořádek na stadionu. "Z tohoto pohledu je to pro nás nejexponovanější zápas v sezoně a v možná v historii vůbec," řekl tiskový mluvčí příbramského klubu Zdeněk Brož.

Pro ostravské fanoušky, kteří před stadionem projdou velkou kontrolou, bude na stadiónu vyhrazena celá tribuna za brankou, Brož upozorňuje, že na stadion nebudou vpuštěny podnapilé osoby, do hlediště se pak nedostane ani nikdo s větším zavazadlem. "Batohy nebo tašky jsou nepřípustné, tolerovat se dají pouze ledvinky nebo příruční taštičky," uvedl Brož.

Policisté budou fanoušky doprovázet i na cestě do Ostravy. Speciální vlak bude z příbramského vlakového nádraží odjíždět kolem 20.10 a v Praze se připojí k rychlíku Vltava. "Předpokládaný příjezd fanoušků na ostravské hlavní nádraží je v noci ve 3.00," doplnil mluvčí moravskoslezské policie Miroslav Pech.

V Praze na poslední prvoligové utkání mezi Spartou a Teplicemi dohlédnou na dvě stovky policistů. O bezpečnost v okolí letenského stadionu se postarají členové speciální pořádkové jednotky, dopravní policisté a policisté prvního policejního obvodu. Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana může případně při bezpečnostních opatřeních dojít ke krátkodobým omezením běžného života v okolí stadionu.

Reklama

Související témata: