Hlavní obsah

Nejhezčím dárkem pro Kadlece k osmnáctinám by byl titul

PRAHA

Osmnácté narozeniny oslaví fotbalista Václav Kadlec až ve čtvrtek, ale předčasný a také prý nejkrásnější dárek k dovršení plnoletosti by útočník pražské Sparty chtěl dostat už v sobotu. Kadlec sní o tom, že s týmem před vyprodanou Letnou vyhraje ligu a poprvé v kariéře pozvedne nad hlavu pohár pro českého mistra.

Foto: Aleš Krecl

Sparťan Václav Kadlec (vpředu) oslavuje svůj gól s Nicklasem Hohenederem.

Článek

"Už jsem si párkrát v duchu představil, jak krásné by to bylo. Moc si přeju, aby to v sobotu byla realita," řekl Kadlec. Talentovaný mladík ale tuší, jak těžký úkol před Spartou stojí. Pražané potřebují porazit Teplice, aby mohli slavit. Nebo doufat, že je v souběžně hraných zápasech nepředstihne bodově rovnocenná Ostrava a v závětří číhající Jablonec, který na vedoucí duo ztrácí jediný bod.

"Záleží jen na nás, máme to všechno ve svých rukách. Je fakt, že jsem ještě nikdy nehrál zápas, v němž by šlo o tolik," uvedl Kadlec. Mládežnický reprezentant je kliďas, který si nepřipouští okolní tlak, ale nyní i on v okolí pociťuje zvyšující se napětí. "Jde to poznat třeba podle toho, kolik lidí mě žádalo o lístek na zápas. Všichni se ptají, jak jsme na tom. Nebo jsem se o tom třeba bavil, když jsem jel v taxíku," líčil Kadlec.

Sám ještě auto řídit nemůže, za volant smí usednout až ve čtvrtek, kdy mu bude osmnáct. A pak možná z garáže vytáhne vůz, který si už v předstihu koupil. Předtím ještě musí splnit své povinnosti na trávníku. I přes jeho mládí na něj sparťané spoléhají. Letos nastřílel už šest gólů, lepší je v týmu jen autor devíti branek Bony Wilfried.

"Doufám, že se nám to v sobotu povede. A také pevně věřím. Kdybych mohl, tak vsadím třeba sto tisíc na to, že titul získáme," řekl s úsměvem Kadlec, kterému v sobotu sezóna ještě nekončí. S reprezentační devatenáctkou se od příštího týdne začne chystat na kvalifikační turnaj v Moskvě, kde tým Jaroslava Hřebíka musí vyhrát nabitou čtyřčlennou skupinu před domácím výběrem, Itálií a Severním Irskem, aby se dostal na mistrovství Evropy ve Francii.

Reklama

Související témata: