Hlavní obsah

VIDEO: Sparta slaví, kapitán Řepka jí hlavou vystřelil mistrovský titul

PRAHA

Drželi vyprodanou Letnou dlouho v napětí, titul však nakonec získali! Fotbalisté Sparty si proti Teplicím vytvořili v závěrečném kole ročníku velký tlak, gól však dali jen jeden. Symbolicky ho hlavou vstřelil kapitán Tomáš Řepka, který se v lize trefil po dvou letech. Jeho zásah má cenu 35. mistrovského titulu v historii Sparty.

Foto: Jaroslav Ožava, ČTK

Kapitán Sparty Tomáš Řepka

Článek

Natěšená Sparta začala podle očekávání aktivně. Úvodní tlak jí přinesl první šance, Wilfried trefil boční síť a po centru Kušníra pak hlavičkoval nad branku. Také do třetice zakončoval útočník z Pobřeží slonoviny, jeho hlavičku však brankář Slavík vytěsnil na roh. Ve 23. minutě zahrozily také Teplice, na hrot si naběhl Matula a sám před Kozáčikem jen o vlásek na míč nedosáhl. Hned z protiútoku zase nebezpečně pálil Sionko.

První část úvodního poločasu tak gól nepřinesla, což do letenských mistrovských plánů nezapadalo. Na domácích tak byla patrná nervozita, která většinu jejich dalších akcí poznamenávala nepřesnostmi. Dokladem toho byl Wilfried, který dvakrát plácl do míče rukou, přičemž podruhé tak zazdil tutovou šanci. Ani rány Kucky a Pamiče k úspěchu nevedly.

Nebylo nač čekat, kouč Chovanec poslal do druhé půle ofenzivnějšího Žofčáka místo Hohenedera. A právě nový muž již dvě minuty po přestávce posadil míč na hlavu Řepky a letenský kapitán hlavou otevřel skóre. Svůj poslední ligový gól dal naposledy v dubnu 2008 Mostu... Sparta si vytvořila velký tlak, Kucka však dvakrát pálil nepřesně. Hosté prakticky rezignovali na jakékoliv útočné snažení a odolávali přívalu útoků Sparty. Ta se k pojišťovacímu gólu neměla, ani velké šance Kadlece a Brabce brankou neskončily.

Řepkův gól však nakonec Spartě stačil a oslavy 35. titulu v historii klubu mohly začít... Rozhodčí Paták chtěl nastavovat dvě minuty, z obavy před diváky, kteří se začaloi kolem trávníku srocovat, však zápas ukončil okamžitě.

Sparta Praha - Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 47. Řepka. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Jiřík. ŽK: Stožický, Lukáš, Mareš (všichni Tepl.). Diváci: 19 215.
Sparta: Kozáčik - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder (46. Žofčák) - Sionko (89. Kladrubský), Kucka, Vacek, Kadlec (87. Zeman) - Wilfried. Trenér Jozef Chovanec.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř (83. Doležal), Ljevakovič, Matula, Stožický - Vondrášek (62. Mareš), Mahmutovič (83. Veverka). Trenér Jiří Plíšek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava