Hlavní obsah

VIDEO: Jablonec svou roli splnil a Budějovice s přehledem porazil

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce vyhráli v závěrečném 30. kole české nejvyšší ligy nad Českými Bějovicemi 2:0. Severočeši tedy díky brankám Drska a Lafaty splnili svou roli favorita a po zisku tří bodů tak v případě zaváhání Sparty a Baníku mohli slavit titul. To se ovšem nestalo neboť na Letné sparťané porazili Teplice 1:0.

Článek

Také v Jablonci šli domácí fotbalisté do utkání proti Českým Budějovicím s vidinou, že na konci duelu mohou slavit zisk mistrovského titulu. A k tomu mohl Severočeši přiblížit už v 9. minutě ex-slávista Jarolím, který po přiťuknutí útočníka Lafaty však nastřelil jen levou tyč Kučerovy brány. Ve 23. se nedokázal prosadit ani domácí středopolař Loučka, jenž pálil těsně nad.

Po počáteční mírné pasivitě se však osmělili i Jihočeši. Nebezpečný byl při svých pokusech hlavně budějovický záložník Šíma. Ten byl pro severočeského brankáře Špita nebezpečný hlavně ve 26. minutě, kdy musel domácí gólman jeho střelu vytěsnit na roh s velkými problémy. O dvanáct minut později si to Šíma zopakoval podruhé. Tentokrát musel Špit vyrážet míč nad břevno.

Dokázal se však ukázat i brankář Jihočechů Kučera, jenž chvíli předtím zneškodnil střelu Haurdiče i Eliáše. Když se nedokázala prosadit ani posledně jmenovaná dvojice, šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Ze šaten se vraceli hráči povzbuzeni vědomím výsledků z dalších souběžně hraných zápasů, které Severočechům v případě jejich vítězství stále držely naději na zisk titulu. O to větší radost na Střelnici zavládla, když se dvě minuty po změně stran dokázal ve skrumáži před budějovickou brankou gólově prosadit zkušený obránce Drsek.

Veseleji mohlo být v Jablonci o chvíli později. To by ovšem hostující brankář nesměl lapit Zábojníkovu hlavičku. Severočeši se přesto podruhé v zápase z gólu radovali. Postaral se o to v 66. minutě Lafata, když proměnil penaltu nařízenou po faulu právě proti své osobě. Bývalý reprezentační forvard si tak připsal již svou jedenáctou branku v sezóně.

Deset minut před koncem mohl Lafat skóre ještě jednou zvýšit, trefil však jen břevno českobudějovické brány.

FK Jablonec - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branka: 47. Drsek, 66. Lafata z pen. ŽK: Krob. Rozhodčí: Drábek, Chytil, Vysloužil. Diváci: 4723.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Drsek, Jablonský - Jarolím, Eliáš (81. Michálek), Loučka, Haurdič (60. Kovařík) - Lafata, Pekhart (74. Vošahlík).
České Budějovice: Kučera - Leština, Novák, Hunal (69. Rakovan), Krob - Hudson, Benát, Černák, Šíma (81. Volešák) - Sedláček, Mezlík (74. Kaňák).

Reklama