Hlavní obsah

VIDEO: Trenér Beránek se loučil s Brnem porážkou

BRNO

Trenér Miroslav Beránek si prožil smutnou rozlučku s Brnem, kde po roce a půl končí nepříliš vydařené angažmá. Jihomoravané podlehli v sobotním závěrečném kole Gambrinus ligy fotbalistům Bohemians 1905 1:2.

Článek

„Mrzí mě to, strašně moc jsem se chtěl rozloučit třemi body. Nezískali jsme bohužel ani jeden. Vůbec nám nevyšel vstup do zápasu, po katastrofálních chybách zkušených stoperů Dvorníka s Trousilem jsme dvakrát inkasovali. Pak jsme se sice výrazně zlepšili, ale doplatili jsme na neproměňování šancí. Byť jsme byli v utkání zřejmě herně lepší, vyšli jsme z něj s prázdnou,“ smutnil Beránek.

Bezprostředně po střetnutí se s brněnskými hráči rozloučil v kabině. „Všem nám podal ruku a poděkoval za spolupráci. Byl to hodně emotivní okamžik. Štve mě, že jsme panu Beránkovi nepřipravili aspoň trochu lepší rozloučení. Pokračovali jsme bohužel ve špatných jarních výkonech na domácím hřišti. Každý z nás si musí sáhnout do svědomí, zda odehrál zápas se stoprocentním nasazením,“ dal zkušený záložník Richard Dostálek najevo značnou nespokojenost.

Ještě naštvanější byl majitel brněnského klubu Roman Pros. „Tuto sezónu považuji naprosto za ztracenou,“ okomentoval konečnou jedenáctou příčku. Nechtěl ještě prozradit, kdo v nové sezóně usedne na trenérskou lavičku Brna. „Jméno Beránkova nástupce sdělíme zhruba do týdne,“ oznámil Pros. V kuloárech se spekuluje zejména o sportovním řediteli 1. FC Brno Karlu Večeřovi, brněnském odchovanci a nedávném kouči Příbrami Petru Čuhelovi či Svatoplukovi Habancovi, jenž v současnosti vede druholigové Ústí nad Labem.

Zmar Brňanů z nepovedené sezóny umocnil v sobotním večeru anonym, jenž nahlásil na konci utkání přítomnost bomby na královopolském stadiónu. Rychlá policejní prohlídka to ovšem záhy vyvrátila. „Pro nás je největší bomba, že jsme sezónu zakončili vítězstvím na cizím hřišti a vylepšili si postavení v tabulce,“ vzal nepříjemnou záležitost s humorem trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych.

1. FC Brno - Bohemians 1905 1:2 (0:2)
Branky: 48. Dostálek - 12. Hartig, 18. Bálek. Rozhodčí: Damková - Čecháček, Drastik. ŽK: Šural, Cupák - Cissé, Kaufman. Diváci: 1689.
Brno: Doležal - Pernica, Dvorník (37. Jílek), Trousil, Husár - Okleštěk (46. Polách), Dostálek, Cupák - Rabušic, Šural (75. Šamánek), Kalabiška. Trenér: Beránek.
Bohemians 1905: Marek - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Moravec (74. Ibragimov), Kaufman, Cissé, Bartek - Hartig (53. Nešpor), Bálek (88. Pávek). Trenér: Hoftych.

Reklama