Hlavní obsah

VIDEO: Sigma nedala Střížkovu šanci, Ordoš se stal králem střelců

OLOMOUC

V zápase účastníků údajné korupční kauzy, v níž klub ze Střížkova obvinil Hanáky z uplácení, se hrálo prakticky jen na jednu branku. Sigma se do hostů nekompromisně pustila hned od úvodního hvizdu, jakoby chtěla dokázat, že kupovat zápasy a zvláště od Střížkova nemá zapotřebí. Byla jasně lepší a zvítězila naprosto zaslouženě.

Článek

„Měli jsme dnes tři cíle. Vyhrát, vstřelit tolik gólů, abychom v tomto směru byli nejlepší v lize a pomoci Ordošovi k titulu krále střelců. To vše se podařilo a tak jsme maximálně spokojeni,“ tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

Poprvé vyzkoušel Beláně Hubník, ale ten jeho ránu z šestnáctky bravurně zlikvidoval. Při střelách Ordoše a Hořavy měl zase štěstí, když bránu jen těsně minuly. V 15. minutě si však Beláň při přízemním centru Hubníka nerozuměl s Lencevičem, k míči se tak dostal Ordoš a z blízka pohodlně skóroval.

Střížkovští se ke slovu dostali jen ve 23. minutě, kdy po kiksu Machalického mohli skórovat nejprve Jeslínek a bezprostředně po něm i Pospíšil. Oba ovšem v koncovce trestuhodně selhali. Na druhé straně tvrdě vypálil z dálky Hořava, Beláň byl však na místě. Za pár minut v nadějné pozici hlavičkoval mimo zase Hubník. Sigma dál pokračovala v tlaku a ve 40. minutě ho po centru Ordoše korunoval hlavou „maličký“ Navrátil.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Olomoučtí nadále vytrvale útočili, jen ve finální fázi jim to dlouho skřípalo. Největší šanci spálil v 65. minutě Hubník, který perfektní centr Hořavy z vyložené pozice poslal mimo. Blízko gólu byl i střídající Šultes, ale toho vychytal Beláň.

Trefil se až Ordoš a to parádní bombou z voleje po centru Petra. Kanonýr Sigmy si tak zároveň zajistil korunu pro nejlepšího střelce ligy, když s dvanácti góly přeskočil dosavadního lídra mladoboleslavského Kuliče. „Pokusili jsme se zápas odehrát důstojně, ale to se nám nepodařilo. Ve druhé půli jsme se sice trochu zvedli, ale ve finální fázi jsme zmatkovali a vůbec jsme nevystřelili na branku,“ měl jasno trenér Bohemians Jaromír Jindráček.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 3:0 (2:0)
Branky: 15. a 79. Ordoš, 40. Navrátil. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Peřina. ŽK: Hořava, Petr - Pospíšil, Demeter, Modeste, Fenyk. Diváci: 3449.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Murín, Komárek, Machalický - Kaščák (62. Bajer), Hořava - Petr, Ordoš, Navrátil (62. Šultes) - Hubník (75. Schulmeister). Trenér: Psotka.
Bohemians Praha: Belaň - Flachbart, Macháček, Ljancevič (46. Horáček), Modeste - Demeter - Dittrich, Ježdík (78. Wakui), Jeslínek (58. Očovan), Fenyk - Pospíšil. Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: