Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisté Kladna se rozloučili s ligou domácí prohrou s Libercem

Fotbalisté sestupujícího Kladna se rozloučili s účinkováním v první lize porážkou 1:2 s Libercem. Všechny tři branky duelu závěrečného 30. kola padly po změně stran. Středočechy poslal do vedení premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Gross, ale za Liberec vzápětí vyrovnal z penalty Dočkal a vítězství hostům v 81. minutě zajistil Kerič. Kladno neporazilo Slovan ani v osmém vzájemném utkání.

Článek

Domácí trenér Stanislav Hejkal, který opět zastoupil nemocného Stanislava Procházku, postavil v ligové derniéře především kmenové hráče Kladna. Do útoku poslal Zachariáše a šestnáctiletého Svobodu, který nastoupil poprvé v nejvyšší soutěži v základní sestavě. Premiéru v zahajovací jedenáctce si odbyl také liberecký mladík Vojta.

A hned po sedmi minutách se mohl dočkat první ligové trefy. Proti bylo břevno Pavlíkovy branky, od něhož se míč odrazil za postranní čáru. Liberec byl i v dalším průběhu mírně aktivnější, ale k vážnějším šancím se nedostával. Dočkalův gól z 34. minuty neuznal sudí Jílek kvůli útočnému faulu.

Středočeši výrazněji zahrozili až v 36. minutě, kdy v dobré pozici na malém vápně pálil nepřesně Lička. Na opačné straně centroval z pravé strany Zeman, ale Vulin se ocitl na zadní tyči příliš z úhlu a Pavlíka nepřekonal.

Branek se hrstka diváků na kladenském stadionu dočkala až po pauze. V 55. minutě poslal domácí do vedení Gross, který hlavou lehce usměrnil do sítě rohový kop a ve svém 96. ligovém utkání oslavil vůbec první trefu. Jeho celek se však radoval jen dvě minuty. Kerič byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Dočkal.

Kladnu mohl vzápětí vrátit vedení mladík Svoboda, který sice překonal Hauzra, ale míč už předtím opustil hřiště. Závěr patřil Liberci. V 74. minutě ještě vychytal Keriče Pavlík, za sedm minut však došlo na stejný souboj a tentokrát už byl úspěšnější hostující střelec.

SK Kladno - Slovan Liberec 1:2 (0:0)
Branky: 55. Gross - 57. Dočkal z pen., 81. Kerič. Rozhodčí: Jílek - Ubias, Urban. ŽK: Svoboda - Zeman. Diváci: 800.
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Beneš, Procházka - Bartoš, Holub, Lička (57. Szabo), Cigánek (52. Hajník) - Zachariáš (78. F. Mašanský), Svoboda. Trenér Hejkal.
Liberec: Hauzr - Zeman, Holeňák (46. Polák), Dejmek, Janů - Dočkal, Vácha, Papoušek, Vulin - Vojta (76. Suk), Kerič (87. Smetana). Trenér Petřík.

Reklama

Související témata: