Hlavní obsah

VIDEO: Titul patří neporaženým, a tak Brabec děkoval Jarolímovi, že ho vyhodil ze Slavie

PRAHA

Letenské oslavy mistrovského titulu mají jasné motto. „Titul patří neporaženým,“ hlásá nápis na tričkách, které si fotbalisté Sparty před předáváním trofeje navlékli. Nejenže Letenští rozhodli nejdramatičtější koncovku soutěže ve svůj prospěch, sérií 33 ligových zápasů bez prohry také překonali svůj vlastní rekord z roku 1997.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Řepka v pádu po vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Bylo 19:35, když Tomáš Řepka zvedl mistrovský pohár nad hlavu. Fotbalisté Sparty se tak po třech letech znovu stali mistry Gambrinus ligy a těsnou výhrou 1:0 nad Teplicemi odstartovali bujaré oslavy.

„Zápasy o všechno stojí spoustu nervů hráče, nás i diváky. O přestávce jsme mužstvo nabádali k trpělivosti. Pomohl nám příchod Žofčáka, který také nahrál Řepkovi na gól,“ liboval si kouč Jozef Chovanec. „Žádné ouvej jsem během ročníku neprožíval. To jen pokaždé, když se nám někdo zranil. Nejhůř mi bylo, když Patrik Berger oznámil, že končí s fotbalem,“ ve stručnosti zhodnotil sezonu.

Minulé dva tituly získala Slavia. Její bývalý kapitán Erich Brabec tak završil mistrovský hattrick ve třech letech a jako jediný loňský triumf obhájil, byť s týmem největšího konkurenta. „Vlastně bych měl trenéru Jarolímovi poděkovat, že mě ze Slavie vyhodil,“ rýpl si zkušený stoper. „Letošní titul byl pro mě nejtěžší. Museli jsme v posledním kole vyhrát, liga byla nesmírně vyrovnaná. Dokázal to Jablonec, který se nakonec vyšvihl na druhé místo,“ poukázal Brabec.

Řepka splnil slib, že už bude hodný

Letenský kapitán se v lize trefil po dlouhých 25 měsících. A hned Spartě vystřelil titul! „Byl to nejcennější gól v mojí kariéře. A pro mě také satisfakce za předminulý ročník, kdy jsme po mém vyloučení titul ztratili. Něco jsem vedení klubu i trenérům slíbil a měl poslední šanci dokázat, že to dokážu dodržet,“ oddechl si polepšený hříšník Tomáš Řepka.

Triumf si vychutnával i další mazák Libor Sionko. Za podzim strávený v FC Kodaň má letos tituly dva. „Musím Zdeňku Pospěchovi zavolat, co mi z Dánska posílají... Jinak já na oslavy moc nejsem. Sednu si někam do rohu, dám si nohy na stůl, jedno pivo a budu si to užívat,“ usmíval se Sionko, který je se Spartou mistrem již počtvrté.

Nejhektičtější týden prožil obránce Ondřej Kušnír, jemuž se v noci ze středy na čtvrtek v Ostravě narodila dcera Nela. „Byl jsem pořádně nevyspalý, musel jsem to dohánět. Ale zapít se to musí pořádně - titul i dcera, aby byla zdravá. Snad to všechno vydržím...“

Reklama

Související témata: