Hlavní obsah

Jablonecký Pavlík: S rozpočtem Sparty bychom měli titul taky

Všechny prvoligové fotbalové týmy až na dva již nastoupily řádnou dovolenou. Po sobotním posledním 30. kole si na ni však ještě musí počkat výběry Jablonce a plzeňské Viktorie, které čeká v úterý na Letné finále Ondrášovka Cupu. Zatímco Severočeši si účast v pohárové Evropě již zajistili konečnou druhou příčkou v lize, Plzeňští ještě stojí před bránou do Evropy. „Samozřejmě, že chceme uspět i v domácím poháru,“ řekl jablonecký Petr Pavlík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Ondřej Kušnír si kryje míč před Petrem Pavlíkem z Jablonce.

Článek

S Jabloncem jste dosáhli na historicky nejlepší umístění, když jste díky zaváhání Ostravy v Příbrami obsadili konečnou druhou příčku. Čekají vás tedy asi bujaré oslavy...

Oslavy samozřejmě přijdou. Počítáme s nimi ale až po úterním finálovém zápase domácího poháru. Manželce jsem už říkal, že jestli se dostaneme do pohárů, tak budu týden nezvěstný. Už s tím počítá.

Není to tedy tak, že byste se spokojili už s druhým místem v lize? Kdybyste s Plzní ve finále prohráli, čtvrté Teplice by se do evropských pohárů nedostaly. A právě ty vám v případě zisku bodu či bodů na Spartě mohly dopomoct k mistrovskému titulu...

To neřešíme. Jak říkám, čeká nás finále, v němž určitě budeme chtít uspět.

Když se vrátíme ještě k utkání Teplic na Letné, co tomu říkáte, že se Sparta v boji o titul klepala do posledních okamžiků závěrečného duelu ligového kola?

Takový velkoklub jako Sparta by si měl už dávno v předstihu zajistit titul a ne o něm rozhodnout až gólem ve druhém poločase posledního ligového zápasu.

Překvapilo vás tedy, že jste na dálku v boji o titul se Spartou měli k pozici šampióna tak blízko...

Taky bychom měli titul, kdybychom hráli s takovým rozpočtem jako má Sparta.

Ani vy jste to však v závěrečném duelu proti Českým Budějovicím neměli jednoduché, i když jste nakonec slavili výhru 2:0.

Věděli jsme, že to nebude snadný zápas. Ukázali jsme ale, že máme hodně silný tým.

Reklama

Související témata: