Hlavní obsah

Konec spekulacím - Jarolím se na lavičku Slavie nevrátí

PRAHA

Dlouho se na jaře objevovaly spekulace, že by post hlavního trenéra fotbalistů Slavie mohl znovu zaujmout kouč Karel Jarolím. Vedení sešívaných však v úterý potvrdilo, že žádný takový návrat se realizovat nebude. „Bylo rozhodnuto, že v soutěžním ročníku 2010/2011 nepovede tým Slavie pan Karel Jarolím,“ prozradil pro klubový web tiskový mluvčí vršovického týmu Ondřej Zlámal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ustaraný výraz trenéra pražské Slavie Karla Jarolíma

Článek

Konec Jarolíma ve Slavii byl na konci března obklopen atmosférou chaosu. Nejprve zkušenému kouči vedení klubu dávalo ultimátum pod pohrůžkou odvolání, aby nakonec Jarolím řekl, že na post hlavního trenéra u sešívých po nepovedených výsledcích sám rezignuje.

Týmu se tak do konce sezóny chopil František Cipro s tím, že se pro Slavii pokusí zachránit evropské poháry přes Ondrášovka Cup. Ještě než v domácím poháru ukončil naděje týmu z Edenu Jablonec, začalo se spekulovat, že by se před novou sezónou mohl k mužstvu opět vrátit Jarolím. To ovšem vedení klubu v úterý odmítlo.

Klub nic komentovat nebude

„Bylo rozhodnuto, že v soutěžním ročníku 2010/2011 nepovede tým Slavie pan Karel Jarolím. O obsazení postu hlavního trenéra A-týmu bude rozhodnuto nejpozději do začátku letní přípravy,“ uvedl mluvčí Slavie Zlámal. „Klub nebude do oficiálního oznámení rozhodnutí o obsazení realizačního týmu na klubovém webu vydávat žádné další komentáře, prosíme proto zástupce médií, aby toto rozhodnutí respektovali,“ dodal slávistický ředitel komunikace.

Otázkou tedy zůstává, kdo tým, jenž po dvou mistrovských sezónách nyní skončil až na sedmém místě ligové tabulky, povede. Na přetřes přišla informace, že by to mohl být některý ze slovenských trenérů jako ex-sparťanský kouč Stanislav Griga či Karol Marko z Příbrami.

Griga, Dovalil nebo Vrba? 

Dlouho se ve spojitosti se Slavií mluví také o úspěšném kouči juniorských reprezentací Jakubu Dovalilovi, který má ovšem náramně rozjetou kvalifikaci ME s jednadvacítkou. Nebo na lavičce sešívaných nakonec v létě usedne Pavel Vrba? Ten sice s Plzní kontrakt prodloužil, nicméně pokud se jeho svěřencům v úterním finále Ondrášovka Cupu nepodaří porazit Jablonec, Evropa se Západočechům pro příští sezónu uzavře a cesta úspěšného kouče do Slavie by tak mohla být reálnější.

Reklama

Související témata: