Hlavní obsah

Českobudějovický fotbalista Hunal ukončil kariéru

Fotbalový obránce Tomáš Hunal ukončil v 36 letech kariéru. Zkušený stoper se rozhodl, že už nenastoupí do letní přípravy Českých Budějovic, kde působil v posledních třech sezónách. Informovaly o tom webové stránky Dynama.

Foto: Právo

Slávista Belaid v souboji s fotbalistou Českých Budějovic Hunalem

Článek

Hunal svoji kariéru symbolicky uzavřel jubilejním 350. ligovým utkáním, které si připsal v sobotním závěrečném kole sezony v Jablonci. V nejvyšší soutěži působil patnáct let, vedle Dynama postupně prošel pražskou Slavií, Žižkovem, Teplicemi a Příbramí. Jediný titul oslavil v roce 1996 se Slavií.

Hunal není jedinou oporou, která po skončení uplynulé sezony opouští kádr Jihočechů. Z hostování se do svých mateřských klubů vracejí slávista Ladislav Volešák a sparťan Jan Krob, smlouva skončila útočníkovi Ľubomíru Meszárošovi. Klub už nepočítá ani s brazilským bekem Limou.

O dalším osudu zkušeného Rudolfa Otepky, který na jihu Čech hostoval z Olomouce, by se mělo rozhodnout v nejbližší době. "O jeho případném setrvání v klubu zatím stále jednáme. Každopádně do začátku přípravy chceme mít v tomto směru jasno," řekl generální manažer klubu Jiří Kotrba.

Trenér Jaroslav Šilhavý vybral osmnáctku hráčů, s nimiž počítá pro příští sezonu. Do přípravy si navíc vybral šestici mladíků. "Pokud by během léta přišel na přestup nějaký hráč, tak bude muset vždy jeden z těch trenéry vybraných osmnácti odejít. Neradi bychom se dostali do situace, abychom v kádru měli pětadvacet zkušených fotbalistů a polovina z nich seděla na lavičce," dodal Kotrba.

Reklama

Související témata: