Hlavní obsah

Ostravský Řezník si nezahraje první tři duely příští sezóny

PRAHA

Ostravský fotbalista Radim Řezník bude svému celku chybět v úvodu příští sezóny. Disciplinární komise ČMFS mu zastavila činnost na tři soutěžní zápasy za udeření soupeře, za které dostal v závěru posledního 30. kola první ligy v Příbrami červenou kartu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ostravský Řezník (vpředu) a příbramský Jirouš.

Článek

Disciplinárka přitom mohla udělit ostravskému bekovi tvrdší trest. "Z důvodu intenzity a charakteru provinění ale potrestala komise Řezníka na spodní hranici možného trestu," prohlásil sekretář disciplinárky René Příhoda.

Ve stejném utkání došlo po závěrečném hvizdu k incidentu mezi ostravským kapitánem Martinem Lukešem a příbramským Michalem Klesou, který se za pád na konečné třetí místo údajně vysmíval hostujícímu útočníkovi Adamu Varadimu. To Lukeš neunesl a do domácího záložníka se pustil. Disciplinární komise ostravského lídra předvolala spolu s delegátem na příští zasedání a dočasně mu pozastavila činnost.

Na další zasedání jsou kvůli výtržnostem v hledišti, kvůli nimž muselo být utkání dokonce přerušeno, pozváni také zástupci obou klubů a hlavní pořadatel.

Klokani a Slavia dostaly pokutu

Pokutu deset tisíc korun obdržely pražské kluby Slavia a Bohemians 1905. Na jejich stadiónech došlo po zápasech předposledního kola k hromadnému použití pyrotechniky, což disciplinární řád zakazuje. Ze stejného důvodu zahájila komise řízení s pražskou Spartou, jejíž fanoušci při duelu závěrečného 30. kola s Teplicemi rovněž operovali s pyrotechnikou.

Naopak údajným faulem loktem libereckého Jiřího Lišky na sparťana Ondřeje Kušníra se disciplinárka zabývat nebude. Rozhodla se tak i na základě zprávy o zdravotním stavu letenského obránce a vyjádření komise rozhodčích.

Jednozápasový trest za čtvrtou žlutou kartu si do nadcházející sezóny přenesou jablonecký Marek Jarolím a Jimmy Modeste z dnes již druholigových Bohemians Praha.

Ve druhé lize si kvůli osmi žlutým kartám dva duely nezahrají Tomáš Haniak z Čáslavi a Tomáš Hrtánek z Hlučína, poloviční trest si odpykají mostecký Jakub Hora, Karol Karlík z Jihlavy, třinecký Petr Lisický a Lukáš Dvořák z Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články