Hlavní obsah

Fotbalista Dostálek prodloužil v Brně smlouvu

BRNO

Šestatřicetiletý fotbalový záložník Richard Dostálek bude hrát v Brně i v příští sezoně. Nejzkušenější hráč prvoligového kádru podepsal podle oficiálního webu brněnského klubu novou smlouvu.

Foto: Archiv

Richard Dostálek s Pohárem ČMFS v roce 1999.

Článek

"Jsem rád, že u nás Ríša zůstává. Přínosem bude jak díky své výkonnosti, tak i morálním vlastnostem. Je to velká osobnost brněnského fotbalu," uvedl sportovní ředitel a nový trenér A-mužstva Karel Večeřa.

Nechtěl se prý loučit nevydařenou sezónou

Dostálek vysvětlil, že se nechtěl s Brnem rozloučit nevydařenou sezónou. Tým letos skončil až jedenáctý. "Chtěl bych se v Brně loučit nějakým úspěchem, což se letos bohužel nepodařilo. Kdybych na sobě cítil, že už na ligu nemám, tak bych skončil. Ale myslím, že to nebylo tak zlé, a proto bych se rád rozloučil nějakým lepším umístěním," prohlásil Dostálek.

Se zkušeným středopolařem už přitom počítal jiný brněnský klub, třetiligová Líšeň. "Vedení klubu asi bude trochu zklamané. Příliš nadšená nebude ani rodina, protože budu další rok často mimo domov. Na druhou stranu mi to ale samozřejmě přejí a tento krok jsme dopředu společně probírali," poznamenal Dostálek.

Pětinásobný reprezentant si zahrál i za pražskou Slavii, působil také v Kazani a v Německu. V české lize celkem odehrál 324 zápasů a vstřelil 62 branek.

Reklama

Související témata: