Hlavní obsah

Fanoušci Bohemky slíbili na stadión už přes 16 miliónů a se slávisty chtějí do voleb

PRAHA

Ve Vršovicích nebude nikdy klid... Fotbalisté Bohemians 1905 by měli minimálně pět příštích sezón odehrát v pronájmu v Edenu. Fanoušci klubu se s tím však nehodlají smířit. Spustili projekt „Zachraňme Ďolíček“ a od soboty se zavázali k příspěvkům přesahujícím již 16 miliónů korun. A nejen to, spolu se slávisty chtějí na podzim vyrukovat do komunálních voleb.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci fotbalistů Bohemians 1905

Článek

Stěhování Bohemky do Edenu bylo začátkem května potvrzeno. Klokani by měli minimálně pět následujících sezón odehrát v Synot Tip Aréně, kterou si pronajímá také konkurenční Slavia.

„Pro nikoho to není lehká situace, ale život klubu tím nekončí. Bohemka se musí stabilizovat po finanční stránce a tím se nadechnout k budoucnosti,“ vysvětlil ředitel klubu Lukáš Přibyl. „Po zvážení všech alternativ o tom rozhodla většina akcionářů klubu. V současné době se nenašel nikdo, kdo by byl ochoten Ďolíček a provoz klubu na tomto stadiónu dlouhodobě financovat,“ dodal.

Do hry však znovu vstupuje Družstvo fanoušků Bohemians, které před lety zachránilo vršovický klub před zánikem. Tentokrát příznivci minulou sobotu spustili projekt „Zachraňme Ďolíček“ a po prvních dnech se k příspěvkům určeným na odkup stadiónu zavázaly již téměř dvě stovky fanoušků, přičemž celková suma závazků přesahuje 16 miliónů korun. Aby měl projekt naději, je třeba vybrat minimálně 50 miliónů.

A to ještě není všechno. Fanoušci Bohemky se chtějí spolčit se slávisty a založit stranu, s níž by na podzim šli v Praze do komunálních voleb...

„Volebním programem by mělo být hlavně jediné: spojení dvou často nesmiřitelných táborů ve jménu zachování historického dědictví, tradic obou klubů, každého na svém vlastním stadiónu. Zamezení neprůhledného toku veřejných peněz v objemu kolem čtvrt miliardy korun do společnosti E-Side Property Ltd a následného zhodnocení pozemků pod Ďolíčkem za pomoci změny Územního plánu. Kontrola činnosti orgánů MČ zevnitř námi, občany Prahy 10 a zároveň fanoušky Bohemians nebo Slavie,“ praví se na webových stránkách Družstva fanoušků.

Reklama

Související témata: