Hlavní obsah

Zemětřesení ve Slavii: Jarolím se vrací na lavičku, ředitel Doležal skončil

PRAHA

K fotbalistům Slavie Praha se vrací trenér Karel Jarolím, který na konci března kvůli špatným výsledkům odstoupil. Z funkce generálního ředitele dnes představenstvo klubu navíc odvolalo Petra Doležala, kterého nahradí dosavadní bezpečnostní manažer Českomoravského fotbalového svazu Miroslav Platil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Karel Jarolím už je opět trenérem fotbalové Slavie

Článek

„Rozcházíme se v dobrém. V posledním období se však přece jen objevily názorové neshody na směřování klubu i týmu,“ uvedl o odvolání Doležala předseda představenstva SK Slavia Praha Tomáš Rosen.

Doležalovým nástupcem se od 1. června stává Miroslav Platil, který posledních pět let působil jako bezpečnostní ředitel ČMFS a na svazu je i členem odborné komise, která se zabývá problematikou bezpečnosti na stadionech. Po dohodě s předsedou ČMFS Ivanem Haškem bude členem této odborné komise i nadále po svém příchodu do Slavie.

Devětapadesátiletý Platil pracoval v letech 1990 až 2005 jako náměstek pro ekonomiku Policie ČR. Jako prezident působil v PSK Union Praha. „Vím, že nevstupuji do zrovna klidného období Slavie, ale o to zajímavější bude práce, která nás čeká,“ uvedl nový generální ředitel sešívaných.

Karel Jarolím naváže ve Slavii na svou platnou smlouvu, která nikdy nebyla zrušena. Z klubu odešel na vlastní žádost po prohraném utkání s Baníkem Ostrava 30. března 2010. "Těší mě, že jsem od vedení Slavie dostal důvěru a mohu pokračovat v práci, kterou jsem před pěti roky začal. Přiznávám, že takové rozhodnutí vedení v sobě nese i pořádný kus odvahy,“ citují oficiální stránky Slavie Jarolíma.

„Poté, co se týmu nepodařilo v Gambrinus lize a ani v Ondrášovka Cupu obsadit takové pozice, které by zaručovaly start v evropských pohárových soutěžích v následující sezoně, tak jsme mnoho hodin řešili nejen pozici hlavního kouče, ale především budoucnost celého klubu," řekl Rosen. „Dosavadní trenér František Cipro se vrátil na pozici hlavního skauta klubu a představenstvo se shodlo na tom, že pokud má Karel Jarolím platnou smlouvu, bude nejlepším řešením současné situace její naplnění,“ dodal.

Karel Jarolím se funkce ujímá okamžitě a už nyní se sportovním ředitelem Michalem Šrámkem pracují na podobě kádru pro příští sezonu. Tým se sejde poprvé v Synot Tip Areně v Edenu 7. června. „Věřím, že navážeme jen na to dobré, co se podařilo, a že vrátíme Slavii tam, kde byla před rokem nebo dvěma. Naším cílem pro příští ligový ročník nemůže být nic jiného než taková pozice v ligové tabulce, která Slavii vrátí do evropských pohárů,“ vyhlásil staronový kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články