Hlavní obsah

Nový ligový mistr zkasíruje 15 miliónů, neboť fotbal si o 40 milionů polepší

NYMBURK

Patnáct milionů korun, tedy dvojnásobný bonus než dosud, zkasíruje od příštího ročníku vítěz fotbalové Gambrinus ligy. Společnost STES, jež zajišťuje pro český fotbal finance, totiž slíbila ligovým klubům o čtyřicet milionů korun víc, než zatím dostávaly. Všech šestnáct klubových zástupců samozřejmě souhlasilo s novým systémem rozdělování a s vyšší částkou pro mistra a medvěda rozporcovalo ještě předtím, než ho STES ulovil.

Foto: Novinky

Peníze - ilustrační foto

Článek

Až dosud si podle generálního ředitele společnosti STES Davida Duška rozdělovaly prvo- a druholigové kluby každým rokem 120 miliónů korun, on jim však slibuje o čtyřicet milionů víc. „Přineseme je od nových partnerů, získáme je i ze změn v televizním projektu,“ prozradil trochu tajemně po čtvrtečním mimořádném Ligovém shromáždění v Nymburce. Za žádnou cenu však nechtěl prozradit, jaké nové partnery na fotbal nalákal a o miliony zkasíroval.

Noví partneři zahaleni tajemstvím

„Jsme teprve před podpisem smluv,“ bránil se, ale na navýšení částky o třicet procent trval. Přitom ovšem nechtěl specifikovat ani to, nakolik se bude měnit dosavadní televizní projekt a jaké peníze z něho do fotbalu poplynou. „Od České televize ale víc financí nedostaneme,“ reagoval na přímý dotaz Sport.cz. Nabízí se tudíž varianta se vstupem televizí Nova a Prima , ale i té se Dušek bránil jako čert kříži. „Televizí je u nás víc,“ pravil lakonicky.

Každopádně do hry vstoupit budou muset, neboť od příštího ligového ročníku se plánuje přímý televizní přenos čtyř zápasů v každém kole. „Měly by se hrát v pátek, sobotu, neděli a v pondělí od 18 hodin,“ potvrdil Ivo Lubas, kterému Ligové shromáždění svěřilo dočasně všechny pravomoci a kompetence namísto tajemně zmizelého třetího místopředsedy Miroslava Kříže.

Na  porcování medvěda se kluby shodly

Při porcování dosud neuloveného medvěda došly ligové kluby ke vzácné shodě. Od nového ročníku bude každý druholigový klub inkasovat 1,3 milióny korun, kluby nejvyšší soutěže pak budou začínat na částce 6,6 miliónu korun.

„Mistrovský celek by měl dostávat dvojnásobný bonus než dosud, tedy patnáct miliónů. To proto, abychom zvýšili motivaci klubů po vítězství,“ zdůvodňoval generální ředitel STES David Dušek.

Reklama